притисни ентер »

Исполнето едно од барањата на албанските студенти, но протестите продолжуваат
Исполнето едно од барањата на албанските студенти, но протестите продолжуваат

Исполнето едно од барањата на албанските студенти, но протестите продолжуваат

По дводневните студентски протести во Тирана, Елбасан и Корча, албанската Влада го укина членот од Законот за високо образование со кој се предвидуваа нови тарифи за повторен упис на година и за полагање заостанати испити. Одлуката на Владата ја соопшти албанската министерка за образование Линдита Никола, која искажа подготвеност да се исполнат другите

Албанија: Студентските протести се шират – владата попушта

Албанија: Студентските протести се шират – владата попушта

Студентските протести во Албанија денеска покрај Тирана се проширија и во Драч, Елбасан и Корча. Денешните протести ги карактеризира и зголемената масовност на студенти од речиси сите државни факултети. Делови  од центаrот на  Тирана неколку часови беа целосно блокирани. И покрај тоа што министерството за образование го обезбедуваат голем број на припадници

Студентите го блокираа сообраќајот во Тирана

Студентите го блокираа сообраќајот во Тирана

Илјада студенти на државните факултети денеска во Тирана го блокираа сообраќајот пред Министерството за образование, барајќи намалување на партиципацијата за високото образование. Албанската влада вчера го прифати барањето на студентите и се откажа од двослојните надоместоци за повоторување на испитните предмети, но соопшти дека не може да влијае на

Студентите го блокираа сообраќајот во Тирана

Студентите го блокираа сообраќајот во Тирана

Илјада студенти на државните факултети денеска во Тирана го блокираа сообраќајот пред Министерството за образование, барајќи намалување на партиципацијата за високото образование. Албанската влада вчера го прифати барањето на студентите и се откажа од двослојните надоместоци за повоторување на испитните предмети, но соопшти дека не може да влијае на

Студентите го блокираа сообраќајот во Тирана

Студентите го блокираа сообраќајот во Тирана

Илјада студенти на државните факултети денеска во Тирана го блокираа сообраќајот пред Министерството за образование, барајќи намалување на партиципацијата за високото образование. Албанската влада вчера го прифати барањето на студентите и се откажа од двослојните надоместоци за повоторување на испитните предмети, но соопшти дека не може да влијае на

Исполнето едно од барањата на албанските студенти, но протестите продолжуваат

Исполнето едно од барањата на албанските студенти, но протестите продолжуваат

По дводневните студентски протести во Тирана, Елбасан и Корча, албанската Влада го укина членот од Законот за високо образование со кој се предвидуваа нови тарифи за повторен упис на година и за полагање заостанати испити. Тирана, 6 декември 2018 (МИА) – По дводневните студентски протести во Тирана, Елбасан и Корча, албанската Влада го укина членот

Студентите го блокираа сообраќајот во Тирана

Студентите го блокираа сообраќајот во Тирана

Илјада студенти на државните факултети денеска во Тирана го блокираа сообраќајот пред Министерството за образование барајќи намалување на партиципацијата за високото образование. Албанската влада вчера го прифати барањето на студентите и се откажа од двослојните надоместоци за повторување на испитните предмети, но соопшти дека не може да влијае на

Во Албанија студентите го блокираа сообраќајот во Тирана

Во Албанија студентите го блокираа сообраќајот во Тирана

Илјада студенти на државните факултети денеска во Тирана го блокираа сообраќајот пред Министерството за образование, барајќи намалување на партиципацијата за високото образование. Албанската влада вчера го прифати барањето на студентите и се откажа од двослојните надоместоци за повоторување на испитните предмети, но соопшти дека не може да влијае на

Студентите во Тирана на протест, бараат намалување на партиципацијата на високото образование

Студентите во Тирана на протест, бараат намалување на партиципацијата на високото образование

Илјада студенти на државните факултети денеска во Тирана го блокираа сообраќајот пред Министерството за образование барајќи намалување на партиципацијата за високото образование. Албанската влада вчера го прифати барањето на студентите и се откажа од двослојните надоместоци за повторување на испитните предмети, но соопшти дека не може да влијае на

Протест на албанските студенти поради зголемувањето на тарифите за испитите

Протест на албанските студенти поради зголемувањето на тарифите за испитите

Протестот го почнаа пред Унверзитетот, потоа маршираа до Министерството, барајќи од министерката Линдита Никола да го повлече зголемувањето на тарифата. Тие фрлаа со јајца врз зградата на ресорното Министерство. Протестираа и студентите од Унверзитетот „Алекандар Џувани“ во Елбасан, кои ја бојкотираа наставата и почнаа да потпишуваат петиција, која