притисни ентер »

ИНBЕCТИЦИЈA ОД 100 МИЛИOНИ EВРA: Huawei сaкa да вложи во развој на вeштaчкa интeлигeнцијa

ИНBЕCТИЦИЈA ОД 100 МИЛИOНИ EВРA: Huawei сaкa да вложи во развој на вeштaчкa интeлигeнцијa

Huawei во текот на наредните пет години ќе инвестира 100 милиони евра во развој на заедница која брои 200.000 програмери, 500 независни производители на софтвер и 50 истражувачки институти и универзитети, најави Џионг Јихуи од Одделот за интелигентна компјутерска технологија. Јихуи откри дека оваа инвестиција е дел од стратегијата на Huawei за поголеми

Huawei вложува 100 милиони евра во развој за вештачка интелигенција

Huawei вложува 100 милиони евра во развој за вештачка интелигенција

Huawei во следните пет години ќе вложи 100 милиони евра во развој на заедницата што брои 200.000 програмери, 500 независни производители на софтвер и 50 истражувачки институти и универзитети, најави Џионг Јихуи од Одделот за интелигентно компјутерство во Huawei за време на конференцијата Slush, одржана во Хелсинки. Јихуи во својот говор на конференцијата