притисни ентер »

Амбициозен план на  BMW: Нова батерија, 30% поголема автономија
Амбициозен план на  BMW: Нова батерија, 30% поголема автономија

Амбициозен план на  BMW: Нова батерија, 30% поголема автономија

BMW ги објави првите детали за новиот дизајн на батерии од шестата генерација, кој на пазарот ќе пристигне кон средината на деценијата. Новите батерии ќе претставуваат значително подобрување на дизајнот на петтата генерација и ќе бидат наменети за најновите модели на брендот, како што се BMW iX и BMW i4. Новата батерија и понатаму е од литиум-јонски

Амбициознен план на  BMW: Нова батерија, 30% поголема автономија

Амбициознен план на  BMW: Нова батерија, 30% поголема автономија

BMW ги објави првите детали за новиот дизајн на батерии од шестата генерација, кој на пазарот ќе пристигне кон средината на деценијата. Новите батерии ќе претставуваат значително подобрување на дизајнот на петтата генерација и ќе бидат наменети за најновите модели на брендот, како што се BMW iX и BMW i4. Новата батерија и понатаму е од литиум-јонски

Амбициозно BMW: Нова батерија, 30% поголема автономија

Амбициозно BMW: Нова батерија, 30% поголема автономија

BMW ги објави првите детали за новиот дизајн на батерии од шестата генерација, кој на пазарот ќе пристигне кон средината на деценијата. Новите батерии ќе претставуваат значително подобрување на дизајнот на петтата генерација и ќе бидат наменети за најновите модели на марката, како што се BMW iX и BMW i4. Новата батерија и понатаму е од литиум-јонски

Амбициозно BMW: Нова батерија, 30% поголема автономија

Амбициозно BMW: Нова батерија, 30% поголема автономија

BMW ги објави првите детали за новиот дизајн на батерии од шестата генерација, кој на пазарот ќе пристигне кон средината на деценијата. Добивај вести на вибер Новите батерии ќе претставуваат значително подобрување на дизајнот на петтата генерација и ќе бидат наменети за најновите модели на марката, како што се BMW iX и BMW i4. Новата батерија и понатаму

ЦЕНАТА НА ЛИТИУМОТ ПОВТОРНО СКОКА „КАКО ЛУДА“: Нови главоболки на автоиндустријата

ЦЕНАТА НА ЛИТИУМОТ ПОВТОРНО СКОКА „КАКО ЛУДА“: Нови главоболки на автоиндустријата

Откако Илон Маск се пожали дека литиумот – сеприсутната суровина потребна во батериите на електричните возила – се тргува по луди цени, а кинеските власти во март ги притиснаа клучните индустриски играчи да дејствуваат, цените накратко почнаа да се намалуваат. Сега, тие повторно се креваат за да додадат притисок врз производителите на автомобили. Литиум

BMW i1 пристигнува во 2027 година, а BMW i2 во 2028 година

BMW i1 пристигнува во 2027 година, а BMW i2 во 2028 година

По осум години производство, BMW неодамна му рече „auf wiedersehen“ на i3, откако произведе 250.000 примероци од овој необичен модел, и онака невообичаен за стандардите на баварската марка. Оваа алфанумеричка ознака живее во Кина, каде што припаѓа на електричната серија 3 со продолжено меѓуоскино растојание, додека Европа и другите региони го добиваат

„BMW“ се откажува од популарниот „SUV“

„BMW“ се откажува од популарниот „SUV“

Некои производители, како „Mercedes-Benz“, се подготвуваат да го намалат своето портфолио во следните неколку години, но засега нема знаци за таа насока кај големиот ривал „BMW“. Напротив, моделското семејство на компанијата од Минхен продолжува весело да расте. Најновите дополнувања ги вклучуваат електричниот „iX1“, „X5“ со долго меѓуоскино растојание