притисни ентер »

Пакетот Македонија-Албанија на патот кон ЕУ се заборава
Пакетот Македонија-Албанија на патот кон ЕУ се заборава

Пакетот Македонија-Албанија на патот кон ЕУ се заборава

Македонскиот министер за надворешни работи Бујар Османи, хрватскиот претседател Зоран Милановиќ, албанскиот премиер Еди Рама деновиве изјавуваат дека пакетот Македонија и Албанија за заедничкиот пат до ЕУ веќе треба полека да го забораваме. За жал, постои можност Албанија и Македонија да бидат одвоени во преговарачкиот процес за влез во ЕУ, бидејќи

Македонија и Албанија не се повеќе во пакет на патот кон ЕУ

Македонија и Албанија не се повеќе во пакет на патот кон ЕУ

За жал, постои можност Албанија и Македонија да бидат одвоени во преговарачкиот процес за влез во ЕУ, бидејќи Македонија има одредени услови кои доколку не ги исполни, нема да може да продолжи. Ова го изјави претседателот на Хрватска, Зоран Милановиќ , кој на покана на шефот на државата, Румен Радев беше во официјална посета на Бугарија. Според него,

Милановиќ во Софија: Македонија и Албанија можат да бидат одвоени во преговорите со ЕУ

Милановиќ во Софија: Македонија и Албанија можат да бидат одвоени во преговорите со ЕУ

Претседателот на Хрватска, Зоран Милановиќ, кој е во посета на Бугарија, истакна дека постои опасност Македонија и Албанија да се поделат во преговарачкиот процес со Европската Унија. „Aко Република Северна Македонија не ги направи уставните измени на кои се обврза, ќе мора да почека некое време додека не го исполни овој услов“, рече хрватскиот претседател,

Хрватскиот претседател во Софија: Македонија и Албанија можат да бидат одвоени во преговорите со ЕУ

Хрватскиот претседател во Софија: Македонија и Албанија можат да бидат одвоени во преговорите со ЕУ

Претседателот на Хрватска, Зоран Милановиќ, кој е во посета на Бугарија, истакна дека постои опасност Македонија и Албанија да се поделат во преговарачкиот процес со Европската Унија. „Aко Република Северна Македонија не ги направи уставните измени на кои се обврза, ќе мора да почека некое време додека не го исполни овој услов“, рече хрватскиот претседател,

Милановиќ во Софија: Македонија и Албанија можат да бидат одвоени во преговорите со ЕУ

Милановиќ во Софија: Македонија и Албанија можат да бидат одвоени во преговорите со ЕУ

Претседателот на Хрватска, Зоран Милановиќ, кој е во посета на Бугарија, истакна дека постои опасност Македонија и Албанија да се поделат во преговарачкиот процес со Европската Унија. „Aко Република Северна Македонија не ги направи уставните измени на кои се обврза, ќе мора да почека некое време додека не го исполни овој услов“, рече хрватскиот претседател,

Милановиќ: Постои опасност Македонија и Албанија да бидат одвоени во преговорите со ЕУ

Милановиќ: Постои опасност Македонија и Албанија да бидат одвоени во преговорите со ЕУ

Претседателот на Хрватска, Зоран Милановиќ, кој е во посета на Бугарија, истакна дека постои опасност Македонија и Албанија да се поделат во преговарачкиот процес со Европската Унија. „Aко Република Северна Македонија не ги направи уставните измени на кои се обврза, ќе мора да почека некое време додека не го исполни овој услов“, рече хрватскиот претседател,

МАКЕДОНИЈА ИМА УСЛОВИ КОИ ТРЕБА ДА ГИ ИСПОЛНИ Милaновиќ смета дека е можно Албанија сама да го продолжи преговарачкиот процес за влез во ЕУ

МАКЕДОНИЈА ИМА УСЛОВИ КОИ ТРЕБА ДА ГИ ИСПОЛНИ Милaновиќ смета дека е можно Албанија сама да го продолжи преговарачкиот процес за влез во ЕУ

За жал, постои можност Албанија и Република Северна Македонија да бидат одвоени во преговарачкиот процес за влез во ЕУ, бидејќи Република Северна Македонија има одредени услови кои доколку не ги исполни, нема да може да продолжи, рече хрватскиот претседател Зоран Милановиќ кој е во официјална посета на Бугарија по покана на шефот на бугарската држава

Милановиќ во Софија: Македонија и Албанија можат да бидат одвоени во преговорите со ЕУ

Милановиќ во Софија: Македонија и Албанија можат да бидат одвоени во преговорите со ЕУ

Претседателот на Хрватска, Зоран Милановиќ, кој е во посета на Бугарија, истакна дека постои опасност Македонија и Албанија да се поделат во преговарачкиот процес со Европската Унија. „Aко Република Северна Македонија не ги направи уставните измени на кои се обврза, ќе мора да почека некое време додека не го исполни овој услов“, рече хрватскиот претседател,