притисни ентер »

Симулација ги покажува разорните ефекти од експлозијата на атомска бомба
Симулација ги покажува разорните ефекти од експлозијата на атомска бомба

Симулација ги покажува разорните ефекти од експлозијата на атомска бомба

Што би се случило ако нуклеарна бомба 100 пати поголема од онаа фрлена врз Хирошима погоди град со четири милиони жители? Тешко може да се замисли уништувањето предизвикано од таквата атомска бомба, но сигурно е дека би било катастрофално. Режисерот на документарни филмови Најл Халоган во неговата видео- симулација покажува како би изгледала експлозијата

Симулација покажува како би изгледала експлозија на атомска бомба во голем град

Симулација покажува како би изгледала експлозија на атомска бомба во голем град

Тешко може да се замисли катастрофалното влијание на една атомска бомба, но едно е сигурно - би било лошо. Во видеото на режисерот на документарни филмови Најл Халоран се покажува колку лошо. Во осумминутното видео се покажува симулација на испуштање атомска бомба 100 пати поголема од онаа фрлена на Хирошима. Чекор по чекор, видеото ги покажува сите