притисни ентер »

Има повеќе бактерии од тоалетната шоља – Како правилно да го исчистите мобилниот од нечистотии и бактерии
Има повеќе бактерии од тоалетната шоља – Како правилно да го исчистите мобилниот од нечистотии и бактерии

Има повеќе бактерии од тоалетната шоља – Како правилно да го исчистите мобилниот од нечистотии и бактерии

Уредот кој често го држиме залепен за лицето недалеку од устата и кој буквално не го испуштаме од раце има многу повеќе бактерии отколку што можеме да пронајдеме на тоалетната шоља. Просечниот мобилен телефон е 10 пати повалкан од кваката во јавен тоалет (се вели во истражувањето направено на Универзитетот Stanford), а тестовите откриле дека на него