притисни ентер »

Уставен циркус и општо лудило
Уставен циркус и општо лудило

Уставен циркус и општо лудило

Мораме да бидеме свесни за лудилото кое нѐ очекува до изборите. Сега Мицковски, со сериозно лице, на сите ни кажува дека ВМРО-ДПМНЕ е партијата која ќе се справи со корупцијата и организираниот криминал и која ќе „ни го донесе“ владеењето на правото и правната држава. Барањето за оспорување на Законот за амнестија за настаните на 27ми април е одбиено

Богоевски: Уставен циркус и општо лудило

Богоевски: Уставен циркус и општо лудило

Барањето за оспорување на Законот за амнестија за настаните на 27ми април е одбиено – Судот пресече дека Собранието има право да амнестира. Расправата по чл.11 од Законот за помилување (што би ги вратило на сила аболициите на иванов) е одложена. Гласањето за иницијативата по чл.353 од КЗ (што би ги урнало сите останати случаи на СЈО) не е ниту закажано