притисни ентер »

Словенија воведува полициски контролни пунктови во близина на границата со Хрватска
Словенија воведува полициски контролни пунктови во близина на границата со Хрватска

Словенија воведува полициски контролни пунктови во близина на границата со Хрватска

Шенгенскиот режим останува на сила, а без никаква контрола и понатаму ќе може да се минуваат поранешните гранични премини, но на територијата на Словенија ќе има полициски контролни пунктови каде полицијата ќе проверува поединечни возила. Како што јавуваат словенечките медиуми, Словенија ќе воведе полициски пунктови поради илегалната миграција по примерот

Полска поради мигрантите воведува проверки на границата со Германија

Полска поради мигрантите воведува проверки на границата со Германија

-Полска вчера веќе воведе проверки на некои возила кои преминуваат во земјата од Словачка, а за кои има сомнеж дека превезуваат илегални мигранти, изјави министерот за внатрешни работи Мариуш Камински. Словачка мака мачи со голем број илегални мигранти, чиј број во оваа земја е зголемен за девет пати во однос од пред една година, на повеќе од 27.000

Словенија воведува полициски контролни пунктови во близина на границата со Хрватска

Словенија воведува полициски контролни пунктови во близина на границата со Хрватска

Словенија одлучи да воведе полициски контролни пунктови на својата територија во непосредна близина на граничните премини, вклучително и на границата со Хрватска. Шенгенскиот режим останува на сила, а без никаква контрола и понатаму ќе може да се минуваат поранешните гранични премини, но на територијата на Словенија ќе има полициски контролни пунктови

Словенија воведува полициски контролни пунктови во близина на границата со Хрватска

Словенија воведува полициски контролни пунктови во близина на границата со Хрватска

Шенгенскиот режим останува на сила, а без никаква контрола и понатаму ќе може да се минуваат поранешните гранични премини, но на територијата на Словенија ќе има полициски контролни пунктови каде полицијата ќе проверува поединечни возила. Како што јавуваат словенечките медиуми, Словенија ќе воведе полициски пунктови поради илегалната миграција по примерот

Полска поради мигрантите воведува проверки на границата со Германија

Полска поради мигрантите воведува проверки на границата со Германија

-Полска вчера веќе воведе проверки на некои возила кои преминуваат во земјата од Словачка, а за кои има сомнеж дека превезуваат илегални мигранти, изјави министерот за внатрешни работи Мариуш Камински. Словачка мака мачи со голем број илегални мигранти, чиј број во оваа земја е зголемен за девет пати во однос од пред една година, на повеќе од 27.000

Словенија воведува полициски контролни пунктови во близина на границата со Хрватска

Словенија воведува полициски контролни пунктови во близина на границата со Хрватска

Шенгенскиот режим останува на сила, а без никаква контрола и понатаму ќе може да се минуваат поранешните гранични премини, но на територијата на Словенија ќе има полициски контролни пунктови каде полицијата ќе проверува поединечни возила. Како што јавуваат словенечките медиуми, Словенија ќе воведе полициски пунктови поради илегалната миграција по примерот

Полска поради мигрантите воведува проверки на границата со Германија

Полска поради мигрантите воведува проверки на границата со Германија

-Полска вчера веќе воведе проверки на некои возила кои преминуваат во земјата од Словачка, а за кои има сомнеж дека превезуваат илегални мигранти, изјави министерот за внатрешни работи Мариуш Камински. Словачка мака мачи со голем број илегални мигранти, чиј број во оваа земја е зголемен за девет пати во однос од пред една година, на повеќе од 27.000

Словенија воведува полициски контролни пунктови во близина на границата со Хрватска

Словенија воведува полициски контролни пунктови во близина на границата со Хрватска

Словенија одлучи да воведе полициски контролни пунктови на својата територија во непосредна близина на граничните премини, вклучително и на границата со Хрватска. Шенгенскиот режим останува на сила, а без никаква контрола и понатаму ќе може да се минуваат поранешните гранични премини, но на територијата на Словенија ќе има полициски контролни пунктови

Словенија воведува полициски контролни пунктови на границата со Хрватска, Полска на границата со Германија

Словенија воведува полициски контролни пунктови на границата со Хрватска, Полска на границата со Германија

Полска би можела да воведе гранични проверки со Германија поради стравувањата од илегални мигранти, изјави доцна синоќа владиниот портпарол за Полсат њуз. -Полска вчера веќе воведе проверки на некои возила кои преминуваат во земјата од Словачка, а за кои има сомнеж дека превезуваат илегални мигранти, изјави министерот за внатрешни работи Мариуш Камински

Полска може да воведе контроли на границата со Германија поради мигрантите

Полска може да воведе контроли на границата со Германија поради мигрантите

Полска би можела да воведе проверки на границата со Германија поради стравувањата од илегални мигранти, изјави владиниот портпарол за телевизската мрежа Polsat News доцна вечерта во вторникот. Во вторникот Полска веќе воведе проверки на некои возила кои преминуваат во земјата од Словачка, за кои се сомничат дека превезуваат илегални мигранти, изјави