притисни ентер »

Dr. Martens лансира колекција од рекултивирана кожа
Dr. Martens лансира колекција од рекултивирана кожа

Dr. Martens лансира колекција од рекултивирана кожа

Поттикнувајќи ги иницијативите за одржливост, британскиот бренд за обувки Dr. Martens ја претстави својата прва колекција од рекултивирана кожа. Dr. Martens лансира колекцијата изработена од Genix Nappa – рециклиран кожен материјал. Genix Nappa потекнува од отпадни делови на кожи, добиени од фабрики за обработка на кожи који, инаку, би завршиле на