притисни ентер »

Филхармонија ја отвара 2021 со дела на Пјацола, Манчев и Килар
Филхармонија ја отвара 2021 со дела на Пјацола, Манчев и Килар

Филхармонија ја отвара 2021 со дела на Пјацола, Манчев и Килар

Концертот за хармоника и оркестар „Аконкагва“ од Пјацола со Анна Коловска од Русија како солистка, „Песна и танец“ од нашиот Манчев и „Орава“ од полскиот композитор Килар се делата кои се на репертоарот на Филхармонија, овој четврток на 28 јануари во 20 часот. Диригент ќе биде маестро Борјан Цанев. Филхармонија во актуелната 2021 влегува со концерт

Танго магија во Филхармонија

Танго магија во Филхармонија

Оркестарот на Филхармонија в четврток, во 20 часот ќе одржи концерт на кој ќе биде изведен Концертот за хармоника и оркестар „Аконкагва“ од Астор Пјацола, а како солистка ќе настапи Анна Коловска од Русија. Диригент е Борјан Цанев, а на програмата се и „Песна и танец“ од македонскиот композитор Томе Манчев, и „Орава“ од полскиот композитор Војчех Килар

Танго-магија со Астор Пјацола во Филхармонија

Танго-магија со Астор Пјацола во Филхармонија

Оркестарот на Филхармонија в четврток, во 20 часот ќе одржи концерт на кој ќе биде изведен Концертот за хармоника и оркестар „Аконкагва“ од Астор Пјацола, а како солистка ќе настапи Анна Коловска од Русија. Диригент е Борјан Цанев, а на програмата се и „Песна и танец“ од македонскиот композитор Томе Манчев, и „Орава“ од полскиот композитор Војчех Килар

„Аконкагва”: Танго магија од Астор Пјацола во Македонска филхармонија

„Аконкагва”: Танго магија од Астор Пјацола во Македонска филхармонија

Оркестарот на Филхармонија в четврток, во 20 часот ќе одржи концерт на кој ќе биде изведен Концертот за хармоника и оркестар „Аконкагва” од Астор Пјацола, а како солистка ќе настапи Анна Коловска од Русија. Диригент е Борјан Цанев, а на програмата се и „Песна и танец” од македонскиот композитор Томе Манчев, и „Орава” од полскиот композитор Војчех Килар

Танго магија со Астор Пјацола во Филхармонија

Танго магија со Астор Пјацола во Филхармонија

Оркестарот на Филхармонија в четврток, во 20 часот ќе одржи концерт на кој ќе биде изведен Концертот за хармоника и оркестар „Аконкагва” од Астор Пјацола, а како солистка ќе настапи Анна Коловска од Русија. Диригент е Борјан Цанев, а на програмата се и „Песна и танец” од македонскиот композитор Томе Манчев, и „Орава” од полскиот композитор Војчех Килар

Танго магија во Филхармонија

Танго магија во Филхармонија

Оркестарот на Филхармонија в четврток, во 20 часот ќе одржи концерт на кој ќе биде изведен Концертот за хармоника и оркестар „Аконкагва“ од Астор Пјацола, а како солистка ќе настапи Анна Коловска од Русија. Диригент е Борјан Цанев, а на програмата се и „Песна и танец“ од македонскиот композитор Томе Манчев, и „Орава“ од полскиот композитор Војчех Килар

Танго магија со Астор Пјацола

Танго магија со Астор Пјацола

Оркестарот на Филхармонија в четврток, во 20 часот ќе одржи концерт на кој ќе биде изведен Концертот за хармоника и оркестар „Аконкагва“ од Астор Пјацола, а како солистка ќе настапи Анна Коловска од Русија. Диригент е Борјан Цанев, а на програмата се и „Песна и танец“ од македонскиот композитор Томе Манчев, и „Орава“ од полскиот композитор Војчех Килар

Танго магија со Астор Пјацола

Танго магија со Астор Пјацола

Оркестарот на Филхармонија в четврток, во 20 часот ќе одржи концерт на кој ќе биде изведен Концертот за хармоника и оркестар „Аконкагва“ од Астор Пјацола, а како солистка ќе настапи Анна Коловска од Русија. Диригент е Борјан Цанев, а на програмата се и „Песна и танец“ од македонскиот композитор Томе Манчев, и „Орава“ од полскиот композитор Војчех Килар

Концерт „Аконкагва“ на Анна Колвска и Борјан Цанев

Концерт „Аконкагва“ на Анна Колвска и Борјан Цанев

Оркестарот на Филхармонија в четврток, во 20 часот ќе одржи концерт на кој ќе биде изведен концертот за хармоника и оркестар „Аконкагва" од Астор Пјацола, а како солистка ќе настапи Анна Коловска од Русија. Диригент е Борјан Цанев, а на програмата се и „Песна и танец" од македонскиот композитор Томе Манчев, и „Орава" од полскиот композитор Војчех Килар

Танго магија со Астор Пјацола

Танго магија со Астор Пјацола

Оркестарот на Филхармонија в четврток, во 20 часот ќе одржи концерт на кој ќе биде изведен Концертот за хармоника и оркестар „Аконкагва“ од Астор Пјацола, а како солистка ќе настапи Анна Коловска од Русија. Диригент е Борјан Цанев, а на програмата се и „Песна и танец“ од македонскиот композитор Томе Манчев, и „Орава“ од полскиот композитор Војчех Килар