притисни ентер »

Дислоцирана катната гаража и зачувани зелените површини во ДУП Градски четврт Даре Џамбаз
Дислоцирана катната гаража и зачувани зелените површини во ДУП Градски четврт Даре Џамбаз

Дислоцирана катната гаража и зачувани зелените површини во ДУП Градски четврт Даре Џамбаз

Со измените на Деталниот урбанистички план Градски четврт И 04 – Даре Џамбаз, што Општина Центар ги усвои во вторникот, се дислоцира предвидената катна гаража и се зачувани постоечките зелени јавни површини. Катната гаража е дислоцирана на локација непосредно до булеварот „Македонија“, а е задржано и постоечкото детско игралиште меѓу трите станбени

Општина центар дислоцира катната гаража и ги зачува зелените површини во ДУП-от за Даре Џамбаз

Општина центар дислоцира катната гаража и ги зачува зелените површини во ДУП-от за Даре Џамбаз

Со измените на Деталниот урбанистички план Градски четврт И 04 – Даре Џамбаз, што Општина Центар ги усвои во вторникот, се дислоцира предвидената катна гаража и се зачувани постоечките зелени јавни површини. Катната гаража е дислоцирана на локација непосредно до булеварот „Македонија“, а е задржано и постоечкото детско игралиште меѓу трите станбени

Дислоцирана катната гаража и зачувани зелените површини во ДУП Градски четврт Даре Џамбаз

Дислоцирана катната гаража и зачувани зелените површини во ДУП Градски четврт Даре Џамбаз

Со измените на Деталниот урбанистички план Градски четврт И 04 – Даре Џамбаз, што Општина Центар ги усвои во вторникот, се дислоцира предвидената катна гаража и се зачувани постоечките зелени јавни површини. Катната гаража е дислоцирана на локација непосредно до булеварот „Македонија”, а е задржано и постоечкото детско игралиште меѓу трите станбени

Дислоцирана катната гаража и зачувани зелените површини во ДУП Градски четврт Даре Џамбаз

Дислоцирана катната гаража и зачувани зелените површини во ДУП Градски четврт Даре Џамбаз

Со измените на Деталниот урбанистички план Градски четврт И 04 – Даре Џамбаз, што Општина Центар ги усвои во вторникот, се дислоцира предвидената катна гаража и се зачувани постоечките зелени јавни површини. Катната гаража е дислоцирана на локација непосредно до булеварот „Македонија“, а е задржано и постоечкото детско игралиште меѓу трите станбени

Нема да има катна гаража во четврт Даре Џамбаз, туку на Јужен булевар

Нема да има катна гаража во четврт Даре Џамбаз, туку на Јужен булевар

Со измените на Деталниот урбанистички план Градски четврт И 04 – Даре Џамбаз, што Општина Центар ги усвои во вторникот, се дислоцира предвидената катна гаража и се зачувуваат постоечките зелени јавни површини. Катната гаража е дислоцирана на локација непосредно до булеварот „Македонија“, а е задржано и постоечкото детско игралиште меѓу трите станбени

Дислоцирана катната гаража и зачувани зелените површини во ДУП Градски четврт Даре Џамбаз

Дислоцирана катната гаража и зачувани зелените површини во ДУП Градски четврт Даре Џамбаз

Со измените на Деталниот урбанистички план Градски четврт И 04 – Даре Џамбаз, што Општина Центар ги усвои во вторникот, се дислоцира предвидената катна гаража и се зачувани постоечките зелени јавни површини. Катната гаража е дислоцирана на локација непосредно до булеварот „Македонија“, а е задржано и постоечкото детско игралиште меѓу трите станбени

Дислоцирана катната гаража и зачувани зелените површини во ДУП Градски четврт Даре Џамбаз

Дислоцирана катната гаража и зачувани зелените површини во ДУП Градски четврт Даре Џамбаз

Со измените на Деталниот урбанистички план Градски четврт И 04 – Даре Џамбаз, што општина Центар ги усвои во вторникот, се дислоцира предвидената катна гаража и се зачувани постоечките зелени јавни површини.

Дислоцирана катната гаража и зачувани зелените површини во ДУП Градски четврт Даре Џамбаз

Дислоцирана катната гаража и зачувани зелените површини во ДУП Градски четврт Даре Џамбаз

Со измените на Деталниот урбанистички план Градски четврт И 04 – Даре Џамбаз, што Општина Центар ги усвои во вторникот, се дислоцира предвидената катна гаража и се зачувани постоечките зелени јавни површини. Катната гаража е дислоцирана на локација непосредно до булеварот „Македонија“, а е задржано и постоечкото детско игралиште меѓу трите станбени

Дислоцирана катната гаража и зачувани зелените површини во ДУП Градски четврт – Даре Џамбаз

Дислоцирана катната гаража и зачувани зелените површини во ДУП Градски четврт – Даре Џамбаз

Со измените на Деталниот урбанистички план Градски четврт И 04 – Даре Џамбаз, што Општина Центар ги усвои во вторникот, се дислоцира предвидената катна гаража и се зачувани постоечките зелени јавни површини. Катната гаража е дислоцирана на локација непосредно до булеварот „Македонија“, а е задржано и постоечкото детско игралиште меѓу трите станбени

Зад „Даре Џамбаз“ нема да никне катна гаража, останува паркчето

Зад „Даре Џамбаз“ нема да никне катна гаража, останува паркчето

Фото: Б.Грданоски Паркчето зад салата „Даре Џамбаз“ во Општина Центар е спасено со одлука на Советот на општината за измена на Деталниот урбанистички план, со што е стопирана изградбата на катна гаража на тоа место. Како што појасни градоначалникот Саша Богдановиќ, Деталниот урбанистички план „Даре Џамбаз“ со последната одлука донесена пред неколку