притисни ентер »

Лаванда – многу повеќе од медитеранска кралица
Лаванда – многу повеќе од медитеранска кралица

Лаванда – многу повеќе од медитеранска кралица

Боја на 2023 година, според прогнозите на WGSN и Coloro, ќе биде дигиталната лаванда. Бојата на лаванда, виолетовата лаванда, според Color Matters, ја симболизира магијата, мистеријата, духовноста, потсвеста, креативноста, достоинството и кралското семејство… Зошто токму лаванда и што се може да иницира бојата? Поради убавината, смирувачкиот мирис