притисни ентер »

Војската на Србија претстави нови хеликоптери купени од Русија
Војската на Србија претстави нови хеликоптери купени од Русија

Војската на Србија претстави нови хеликоптери купени од Русија

Српската армија денеска претстави нови хеликоптери купени во Русија, а српскиот претседател Александар Вучиќ кој присуствуваше на церемонијата на воениот аеродром во Батајница кај Белград, нагласи дека со набавката „значително се зголемени перформансите и можностите на ВС“. Вучиќ рече дека новите хеликоптери Ми-35, Х145М и Ми-17 се набавени затоа што

Вучиќ се пофали со новите воени хеликоптери, ги викаат „ѓаволски кочии“

Вучиќ се пофали со новите воени хеликоптери, ги викаат „ѓаволски кочии“

Вучиќ за новите хеликоптери Ми-35, х145м и Ми-17 рече дека се набавени  „со значителен попуст и олеснувања“. заблагодарувајќи им се на „руските пријатели“, Вучиќ рече дека станува збор за моќни машини и најсовремени европски и руски хеликоптери, кои многумина ги нарекуваат „кочии на ѓаволот“, но истакна дека овие хеликоптери ќе служат како чувари на

Вучиќ ги претстави новите руски воени хеликоптери, нарекувајќи ги „ѓаволски кочии“

Вучиќ ги претстави новите руски воени хеликоптери, нарекувајќи ги „ѓаволски кочии“

Српската војска денеска ги претстави нови хеликоптери купени во Русија, а на церемонијата на воениот аеродром во Батајница кај Белград присуствуваше и српскиот претседател Александар Вучиќ, кој ја оцени набавката како значително засилување на перформансите на српската армија. Вучиќ рече дека новите хеликоптери „ми-35“, „Х145М“ и „ми-17“ се набавени

Вучиќ ги претстави новите руски воени хеликоптери, нарекувајќи ги „ѓаволски кочии“

Вучиќ ги претстави новите руски воени хеликоптери, нарекувајќи ги „ѓаволски кочии“

Српската војска денеска ги претстави новите хеликоптери купени од Русија, а на церемонијата на воениот аеродром во Батајница кај Белград присуствуваше и српскиот претседател Александар Вучиќ, кој ја оцени набавката како значително засилување на перформансите на српската армија. Вучиќ рече дека новите хеликоптери „ми-35“, „Х145М“ и „ми-17“ се набавени

Вучиќ ги претстави новите руски воени хеликоптери, нарекувајќи ги „ѓаволски кочии“

Вучиќ ги претстави новите руски воени хеликоптери, нарекувајќи ги „ѓаволски кочии“

Српската војска денеска ги претстави новите хеликоптери купени од Русија, а на церемонијата на воениот аеродром во Батајница кај Белград присуствуваше и српскиот претседател Александар Вучиќ, кој ја оцени набавката како значително засилување на перформансите на српската армија. Вучиќ рече дека новите хеликоптери „ми-35“, „Х145М“ и „ми-17“ се набавени

Вучиќ за новите руски хеликоптери: Кога ќе ги видите јасно е зошто ги викаат „Ѓаволските кочии“

Вучиќ за новите руски хеликоптери: Кога ќе ги видите јасно е зошто ги викаат „Ѓаволските кочии“

Српската армија денеска ги претстави новите хеликоптери купени во Русија, а српскиот претседател Александар Вучиќ кој присуствуваше на церемонијата на воениот аеродром во Батајница кај Белград, нагласи дека со набавката „значително се зголемени перформансите и можностите на ВС”. Вучиќ рече дека новите хеликоптери Ми-35, Х145М и Ми-17 се набавени затоа

Вучиќ се пофали со новите воени хеликоптери, ги викаат „ѓаволски кочии“

Вучиќ се пофали со новите воени хеликоптери, ги викаат „ѓаволски кочии“

Српската војска денес ги претстави новите хеликоптери купени од Русија, а српскиот претседател Александар Вучиќ присуствуваше на церемонијата што се оддржа на воениот аеродром Батајница кај Белград, велејќи дека набавката „значително ги зголеми перформансите и можностите на ВС“. Српската војска денес ги претстави новите хеликоптери купени од Русија,

СЕ ПОФАЛИ СО НОВИТЕ ХЕЛИКОПТЕРИ: Вучиќ на промоција на новите руски хеликоптери во Белград

СЕ ПОФАЛИ СО НОВИТЕ ХЕЛИКОПТЕРИ: Вучиќ на промоција на новите руски хеликоптери во Белград

Српската apмија денеска претстави нови хеликоптери купени во Русија, а српскиот претседател Александар Вучиќ кој присуствуваше на церемонијата на вoeниот аеродром во Батајница кај Белград, нагласи дека со набавката „значително се зголемени перформансите и можностите на ВС“. Вучиќ рече дека новите хеликоптери Ми-35, Х145М и Ми-17 се набавени затоа што

Српската војска се пофали со руските хеликоптери

Српската војска се пофали со руските хеликоптери

Српската армија на свечена церемонија на воениот аеродром во Белград денеска ги презентираше нови хеликоптери купени во Русија. Српскиот претседател Александар Вучиќ кој присуствуваше на церемонијата изјави дека со нив „значително се зголемени перформансите и можностите на Војската“. Тој истакна дека хеликоптери Ми-35, Х145М и Ми-17 се набавени затоа