притисни ентер »

Создаден ласер што ги уништува клетките на ракот
Создаден ласер што ги уништува клетките на ракот

Создаден ласер што ги уништува клетките на ракот

Тим на научници од Универзитетот во Арканзас успешно тестира ласер што може да ги пронајде клетките на ракот и да ги убие без да влегува под кожа. Ласерот е целосно неинвазивен и има потенцијал за значително да ја запре прогресијата на метастазите - вели Владимир Жаров, автор на трудот. Идејата е да се убијат клетките на ракот пред да почнат да метастазираат