притисни ентер »

ШИЛЕГОВ СЕ ПРАВДА: Ако ја прекиневме постапката за „Дрисла“, ГРАДОТ ЌЕ БАНКРОТИРАШЕ
ШИЛЕГОВ СЕ ПРАВДА: Ако ја прекиневме постапката за „Дрисла“, ГРАДОТ ЌЕ БАНКРОТИРАШЕ

ШИЛЕГОВ СЕ ПРАВДА: Ако ја прекиневме постапката за „Дрисла“, ГРАДОТ ЌЕ БАНКРОТИРАШЕ

Градот Скопје не можел да ја прекине постапката за депонијата „Дрисла“ и покрај нејзината контраверзност. Не постоела правна можност за тоа. Ако направел таков чекор, ќе отворел простор за поднесување тужби што ќе значело и евентуален негов банкрот. Поради тоа, како што објасни денеска градоначалникот Петре Шилегов, завчера на седница со одлука на

ШИЛЕГОВ СЕ ПРАВДА: Ако ја прекиневме постапката за „Дрисла“, ГРАДОТ ЌЕ БАНКРОТИРАШЕ

ШИЛЕГОВ СЕ ПРАВДА: Ако ја прекиневме постапката за „Дрисла“, ГРАДОТ ЌЕ БАНКРОТИРАШЕ

Градот Скопје не можел да ја прекине постапката за депонијата „Дрисла“ и покрај нејзината контраверзност. Не постоела правна можност за тоа. Ако направел таков чекор, ќе отворел простор за поднесување тужби што ќе значело и евентуален негов банкрот. Поради тоа, како што објасни денеска градоначалникот Петре Шилегов, завчера на седница со одлука на

Шилегов: Постапката за Дрисла иако контроверзна не можеше да се прекине

Шилегов: Постапката за Дрисла иако контроверзна не можеше да се прекине

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов изјави денеска дека постапката за депонијата „Дрисла“ не можела да биде прекината и покрај нејзината контроверзност и затоа е избран конзорциумот во кој се наоѓа и германската фирма „Шолц“. „Прекинувањето на постапката во оваа фаза ќе го направи Градот правно порозен, да бидат поднесени тужби од двајцата учесници

Шилегов: Со прекинување на постапката за Дрисла, Градот ќе банкротираше

Шилегов: Со прекинување на постапката за Дрисла, Градот ќе банкротираше

Според Шилегов, непостоењето правна ситуација за прекинување на постапката се должи на несериозното работење на претходната администрација. Градот Скопје не можел да ја прекине постапката за депонијата „Дрисла” и покрај нејзината контраверзност. Не постоела правна можност за тоа. Ако направел таков чекор, ќе отворел простор за поднесување тужби што

Шилегов: Ако ја прекиневме постапката за „Дрисла“, Градот ќе банкротираше

Шилегов: Ако ја прекиневме постапката за „Дрисла“, Градот ќе банкротираше

Градот Скопје не можел да ја прекине постапката за депонијата „Дрисла“ и покрај нејзината контраверзност. Не постоела правна можност за тоа. Ако направел таков чекор, ќе отворел простор за поднесување тужби што ќе значело и евентуален негов банкрот. Поради тоа, како што објасни денеска градоначалникот Петре Шилегов, завчера на седница со одлука на

Шилегов: Ако ја прекиневме постапката за „Дрисла“, Градот ќе банкротираше

Шилегов: Ако ја прекиневме постапката за „Дрисла“, Градот ќе банкротираше

Градот Скопје не можел да ја прекине постапката за депонијата „Дрисла“ и покрај нејзината контраверзност. Не постоела правна можност за тоа. Ако направел таков чекор, ќе отворел простор за поднесување тужби што ќе значело и евентуален негов банкрот. Поради тоа, како што објасни денеска градоначалникот Петре Шилегов, завчера на седница со одлука на

Шилегов: Ако ја прекиневме постапката за „Дрисла“, градот ќе банкротираше

Шилегов: Ако ја прекиневме постапката за „Дрисла“, градот ќе банкротираше

Градот Скопје не можел да ја прекине постапката за депонијата „Дрисла“ и покрај нејзината контраверзност. Не постоела правна можност за тоа. Ако направел таков чекор, ќе отворел простор за поднесување тужби што ќе значело и евентуален негов банкрот. Поради тоа, како што објасни денеска градоначалникот Петре Шилегов, завчера на седница со одлука на

Шилегов: Ако ја прекиневме постапката за „Дрисла“, Градот ќе банкротираше

Шилегов: Ако ја прекиневме постапката за „Дрисла“, Градот ќе банкротираше

Градот Скопје не можел да ја прекине постапката за депонијата „Дрисла“ и покрај нејзината контраверзност. Не постоела правна можност за тоа. Ако направел таков чекор, ќе отворел простор за поднесување тужби што ќе значело и евентуален негов банкрот. Поради тоа, како што објасни денеска градоначалникот Петре Шилегов, завчера на седница со одлука на

Шилегов: Ако ја прекиневме постапката за „Дрисла“, Градот ќе банкротираше

Шилегов: Ако ја прекиневме постапката за „Дрисла“, Градот ќе банкротираше

Градот Скопје не можел да ја прекине постапката за депонијата „Дрисла“ и покрај нејзината контраверзност. Не постоела правна можност за тоа. Ако направел таков чекор, ќе отворел простор за поднесување тужби што ќе значело и евентуален негов банкрот. Поради тоа, како што објасни денеска градоначалникот Петре Шилегов, завчера на седница со одлука на

Шилегов: Ако ја прекиневме постапката за „Дрисла“, Градот ќе банкротираше

Шилегов: Ако ја прекиневме постапката за „Дрисла“, Градот ќе банкротираше

Градот Скопје не можел да ја прекине постапката за депонијата „Дрисла“ и покрај нејзината контраверзност. Не постоела правна можност за тоа. Ако направел таков чекор, ќе отворел простор за поднесување тужби што ќе значело и евентуален негов банкрот. Поради тоа, како што објасни денеска градоначалникот Петре Шилегов, завчера на седница со одлука на