притисни ентер »

Тајфунот ,,Марија” по Јапонија удри и на Кина

Тајфунот ,,Марија” по Јапонија удри и на Кина

Тајфунот , кој предизвика бранови високи над пет метри особено ги погоди крајбрежните области . Уништени се голем број куќи , како и оштетувања на еклектричната мрежа. За среќа, тајфунот го смени правецот и немаше повредени или жртви. Иако рангиран во петта категорија , кинезите велат дека станува збор за ,,добар “ тајфун , бидејќи донесе ,,само” 400

Тајфунот Марија погоди уште една земја

Тајфунот Марија погоди уште една земја

Тајфунот Марија кој претходно направи пустош на јапонскиот брег, сега пустоши и низ провинцијата Фуџијан во Кина. Тој предизвика бранови високи над пет метри особено ги погоди крајбрежните области. Уништени се куќи, а има и оштетувања на електричната мрежа. Но, тајфунот го смени правецот и немаше повредени или жртви. Кинезите велат дека станува збор