притисни ентер »

Може ли луѓе без енергија да решат енергетска криза?
Може ли луѓе без енергија да решат енергетска криза?

Може ли луѓе без енергија да решат енергетска криза?

Колумна на Никола Тасев: Човек без енергија е половина човек – му велеше дедо ми на комшијата кој го запоставуваше дворот. Комшијата му објаснуваше дека нема енергија, а дедо ми му враќаше – најди ја, создај ја, без тоа ќе пропаѓаш уште повеќе. Овој муабет ми остана во трајно сеќавање. Сега се навраќам на тоа бидејќи во Македонија снемува енергија

Српска лекција за Македонија: Може ли луѓе без енергија да решат енергетска криза?

Српска лекција за Македонија: Може ли луѓе без енергија да решат енергетска криза?

Стабилноста на државите, развојот и нивната независност многу зависи и од способноста за одржување на стабилна енергетска ситуација. Србија им држи лекции на нашите како тоа се прави, пишува во својата најнова колумна за Плусинфо Никола Тасев осврнувајќи се на начинот на кој што власта се справува со неминовното зголемување на цените и рестрикциите

Може ли луѓе без енергија да решат енергетска криза?

Може ли луѓе без енергија да решат енергетска криза?

Човек без енергија е половина човек – му велеше дедо ми на комшијата кој го запоставуваше дворот. Комшијата му објаснуваше дека нема енергија, а дедо ми му враќаше – најди ја, создај ја, без тоа ќе пропаѓаш уште повеќе. Овој муабет ми остана во трајно сеќавање. Сега се навраќам на тоа бидејќи во Македонија снемува енергија. Море ја дрма енергетска