притисни ентер »

Затвор за газдите кои нема да исплатат К-15
Затвор за газдите кои нема да исплатат К-15

Затвор за газдите кои нема да исплатат К-15

Работодавачите кои нема да исплатат регрес за годишен одмор, популарникот К-15, или ќе бараат од работниците да им ги вратат исплатените средства ќе бидат казнети. Кривичниот закон предвидува затворската казна до 1 година, пишува „Вечер“ . Од Сојузот на синдикати очекуваат дека со зајакнатата казнена политика и измените на Кривичниот закон ќе се елиминираат

К-15 до крајот на годината мора да се исплати, за газдите кои нема да исплатат следува казна затвор

К-15 до крајот на годината мора да се исплати, за газдите кои нема да исплатат следува казна затвор

Работодавачите кои ќе побараат од работниците да им ги вратат парите, да примат само одреден износ од платата или други надоместоци ќе бидат казнети. За неодговорните работодавачи кои нема да исплатат регрес за годишен одмор или ќе бараат од работниците да им ги вратат исплатените средства по овој основ, Кривичниот закон предвидува затворската казна

Затворска казна од 1 година за газдите кои нема да исплатат К-15

Затворска казна од 1 година за газдите кои нема да исплатат К-15

Работодавачите кои нема да исплатат регрес за годишен одмор, популарникот К-15, или ќе бараат од работниците да им ги вратат исплатените средства ќе бидат казнети. Кривичниот закон предвидува затворската казна до 1 година, пишува „ Вечер “. Од Сојузот на синдикати очекуваат дека со зајакнатата казнена политика и измените на Кривичниот закон ќе се елиминираат

За газдите кои нема да исплатат К-15 следува казна затвор

За газдите кои нема да исплатат К-15 следува казна затвор

Работодавачите кои ќе побараат од работниците да им ги вратат парите, да примат само одреден износ од платата или други надоместоци ќе бидат казнети. За неодговорните работодавачи кои нема да исплатат регрес за годишен одмор или ќе бараат од работниците да им ги вратат исплатените средства по овој основ, Кривичниот закон предвидува затворската казна

До крајот на годинава треба да се исплати К-15, за газдите кои нема да исплатат следува казна затвор

До крајот на годинава треба да се исплати К-15, за газдите кои нема да исплатат следува казна затвор

Работодавачите кои ќе побараат од работниците да им ги вратат парите, да примат само одреден износ од платата или други надоместоци ќе бидат казнети. За неодговорните работодавачи кои нема да исплатат регрес за годишен одмор или ќе бараат од работниците да им ги вратат исплатените средства по овој основ, Кривичниот закон предвидува затворската казна

До крајот на годинава треба да се исплати К-15, за газдите кои нема да исплатат следува казна затвор

До крајот на годинава треба да се исплати К-15, за газдите кои нема да исплатат следува казна затвор

До крајот на годинава треба да се исплати К-15, за газдите кои нема да исплатат следува казна затвор Работодавачите кои ќе побараат од работниците да им ги вратат парите, да примат само одреден износ од платата или други надоместоци ќе бидат казнети. За неодговорните работодавачи кои нема да исплатат регрес за годишен одмор или ќе бараат од работниците

До крајот на годинава треба да се исплати К-15, за газдите кои нема да исплатат следува казна затвор

До крајот на годинава треба да се исплати К-15, за газдите кои нема да исплатат следува казна затвор

ИЗВОР Скопје24 | ноември 10, 2019 Работодавачите кои ќе побараат од работниците да им ги вратат парите, да примат само одреден износ од платата или други надоместоци ќе бидат казнети. За неодговорните работодавачи кои нема да исплатат регрес за годишен одмор или ќе бараат од работниците да им ги вратат исплатените средства по овој основ, Кривичниот

Една година затвор за газдите кои нема да исплатат К-15

Една година затвор за газдите кои нема да исплатат К-15

Работодавачите кои ќе побараат од работниците да им ги вратат парите, да примат само одреден износ од платата или други надоместоци ќе бидат казнети. За неодговорните работодавачи кои нема да исплатат регрес за годишен одмор или ќе бараат од работниците да им ги вратат исплатените средства по овој основ, Кривичниот закон предвидува затворската казна

Трудовиот инспекторат советува: Ако газдата ви го бара назад К15 - пријавете во МВР

Трудовиот инспекторат советува: Ако газдата ви го бара назад К15 - пријавете во МВР

До крајот на годинава, работодавците имаат обврска да исплатат регрес за годишен одмор, односно К-15.  Државниот пазарен инспекторат е задолжен да проверува дали сите компании ќе го сторат тоа, или некои ќе се обидат да го избегнат, често и преку исплата на регресот за годишен одмор, а потоа барање работниците да ги вратат назад парите. Како се наближува

Што да правите ако газдата ви го бара назад регресот од К15

Што да правите ако газдата ви го бара назад регресот од К15

АКО ГАЗДАТА ВИ ГО БАРА НАЗАД К15 - пријавете во МВР, советува Трудовиот инспекторат. До крајот на годинава, работодавците имаат обврска да исплатат регрес а дали сите компании ќе го сторат тоа, или некои ќе се обидат да го избегнат, често и преку исплата на регресот за годишен одмор, а потоа барање работниците да ги вратат назад парите, задолжен е