притисни ентер »

Зошто би требало што почесто да консумирате калинка? Зачувување на здравјето на срцето и простатата се само некои од предностите
Зошто би требало што почесто да консумирате калинка? Зачувување на здравјето на срцето и простатата се само некои од предностите

Зошто би требало што почесто да консумирате калинка? Зачувување на здравјето на срцето и простатата се само некои од предностите

Калинката е овошје кое е познато како симбол на здравје и вечен живот, а од таа причина би требало да ја консумирате што повеќе. Една калинка задоволува дури 16 отсто од дневните потреби за организмот за витамин Ц. Нутриционистите препорачуваат да се јаде на празен стомак. Доколку патите од болки во зглобовите, консумирајте калинка бидејќи таа содржи

Зошто треба да јадете калинки?

Зошто треба да јадете калинки?

Калинката е овошје кое е познато како симбол на здравје и вечен живот. Поради оваа причина, треба да ги јадете што почесто. Една калинка задоволува дури 16 отсто од дневните потреби на организмот за витамин Ц. Нутриционистите препорачуваат да се јаде на празен стомак. Ако страдате од болки во зглобовите, консумирајте калинка бидејќи содржи флавоноли