притисни ентер »

Опаѓа бројот на заразени и починати од Ковид-19, во тек се преговори за набавка на вакцини од Кина
Опаѓа бројот на заразени и починати од Ковид-19, во тек се преговори за набавка на вакцини од Кина

Опаѓа бројот на заразени и починати од Ковид-19, во тек се преговори за набавка на вакцини од Кина

Фото: Б. Грданоски Бројот на новозаразени од Ковид-19 и починати се намалува, покажува последниот извештај на Институтот за јавно здравје. Од 2.518 тестови, вчера се регистрирани 444 нови случаи, а бројката на оздравени е двојно поголема. Во Скопје и натаму најголем број заразени, односно вчера речиси половина од новозаразените се регистрирани токму

Опаѓа бројот на заразени и починати од Ковид-19, во тек се преговори за набавка на вакцини од Кина

Опаѓа бројот на заразени и починати од Ковид-19, во тек се преговори за набавка на вакцини од Кина

Бројот на новозаразени од Ковид-19 и починати се намалува, покажува последниот извештај на Институтот за јавно здравје. Од 2518 тестови, вчера се регистрирани 444 нови случаи, а бројката на оздравени е двојно поголема. Во Скопје и натаму најголем број заразени, односно вчера речиси половина од новозаразените се регистрирани токму во главниот град на

Опаѓа бројот на заразени и починати од Ковид-19, во тек се преговори за набавка на вакцини од Кина

Опаѓа бројот на заразени и починати од Ковид-19, во тек се преговори за набавка на вакцини од Кина

Бројот на новозаразени од Ковид-19 и починати се намалува, покажува последниот извештај на Институтот за јавно здравје. Од 2518 тестови, вчера се регистрирани 444 нови случаи, а бројката на оздравени е двојно поголема. Во Скопје и натаму најголем број заразени, односно вчера речиси половина од новозаразените се регистрирани токму во главниот град на

Во тек се преговори за набавка на вакцини од Кина, опаднат бројот на заразени и починати од ковид-19

Во тек се преговори за набавка на вакцини од Кина, опаднат бројот на заразени и починати од ковид-19

Бројот на новозаразени од Ковид-19 и починати се намалува, покажува последниот извештај на Институтот за јавно здравје. Од 2.518 тестови, вчера се регистрирани 444 нови случаи, а бројката на оздравени е двојно поголема. Во Скопје и натаму најголем број заразени, односно вчера речиси половина од новозаразените се регистрирани токму во главниот град

Бројот на новозаразени и починати се намалува, во тек се преговори за 200.000 кинески вакцини

Бројот на новозаразени и починати се намалува, во тек се преговори за 200.000 кинески вакцини

Бројот на новозаразени од ковид-19 и починати се намалува, покажува последниот извештај на Институтот за јавно здравје. Од 2.518 тестови, вчера се регистрирани 444 нови случаи, а бројката на оздравени е двојно поголема. Во Скопје и натаму најголем број заразени, односно вчера речиси половина од новозаразените се регистрирани токму во главниот град

Дури вчера донесен планот за кој говореше Брнабиќ, Македонија „се врти“ кон Кина за да обезбеди ковид вакцини

Дури вчера донесен планот за кој говореше Брнабиќ, Македонија „се врти“ кон Кина за да обезбеди ковид вакцини

Бројот на новозаразени од Ковид-19 и починати се намалува, покажува последниот извештај на Институтот за јавно здравје. Од 2518 тестови, вчера се регистрирани 444 нови случаи, а бројката на оздравени е двојно поголема. Во Скопје и натаму најголем број заразени, односно вчера речиси половина од новозаразените се регистрирани токму во главниот град на

Опаѓа бројот на заразени и починати од Ковид-19, во тек се преговори за набавка на вакцини од Кина

Опаѓа бројот на заразени и починати од Ковид-19, во тек се преговори за набавка на вакцини од Кина

– Бројот на новозаразени од Ковид-19 и починати се намалува, покажува последниот извештај на Институтот за јавно здравје. Од 2518 тестови, вчера се регистрирани 444 нови случаи, а бројката на оздравени е двојно поголема. Во Скопје и натаму најголем број заразени, односно вчера речиси половина од новозаразените се регистрирани токму во главниот град

Филипче: Планирана е набавка на 200 илјади вакцини од Кина

Филипче: Планирана е набавка на 200 илјади вакцини од Кина

Министерот за здравство Венко Филипче попладнево изјави дека во тек се преговори за набавка на 200 илјади дози од кинеските вакцини. Министерот за здравство Венко Филипче попладнево изјави дека во тек се преговори за набавка на 200 илјади дози од кинеските вакцини. „Очекуваме детали да имаме во следните неколку денови, инаку станува збор за 200 илјади

Во исчекување на вакцините против ковид-19, земјите од Западен Балкан го губат трпението

Во исчекување на вакцините против ковид-19, земјите од Западен Балкан го губат трпението

Сите земји од Западен Балкан се членки на механизмот КОВАКС, но освен со неколку ислкучоци, испораките на вакцини нема да започнат до првиот квартал од 2021 година . За разлика од регионот вакцинациите во ЕУ започнаа на 27 декември. Вакцинацијата против Ковид-19 во земјите од Западен Балкан во првиот квартал од 2021 година Светската здравствена програма