притисни ентер »

Мнозинство од републиканците во Сенатот се против импичмент на Трамп
Мнозинство од републиканците во Сенатот се против импичмент на Трамп

Мнозинство од републиканците во Сенатот се против импичмент на Трамп

Мнозинство од републиканците во Сенатот се против отповикување на Доналд Трамп. И покрај тоа што мнозинство сенатори или 55 (сите демократи и уште неколку републиканци) синоќа гласаа за почеток на процесот во Сенатот, голем дел од републиканците нема да поддржат отповик на поранешниот претседател. Со ова, шансите се мошне мали тој да биде осуден во

Мнозинството републиканци во Сенатот се против отповикување на Трамп

Мнозинството републиканци во Сенатот се против отповикување на Трамп

Мнозинство од републиканците во Сенатот се против отповикување на Доналд Трамп. И покрај тоа што мнозинство сенатори или 55 (сите демократи и уште неколку републиканци) синоќа гласаа за почеток на процесот во Сенатот, голем дел од републиканците нема да поддржат отповик на поранешниот претседател. Со ова, шансите се мошне мали тој да биде осуден во

Мнозинство од републиканците во Сенатот се против импичмент на Трамп

Мнозинство од републиканците во Сенатот се против импичмент на Трамп

– Мнозинство од републиканците во Сенатот се против отповикување на Доналд Трамп. И покрај тоа што мнозинство сенатори или 55 (сите демократи и уште неколку републиканци) синоќа гласаа за почеток на процесот во Сенатот, голем дел од републиканците нема да поддржат отповик на поранешниот претседател. Со ова, шансите се мошне мали тој да биде осуден

Процесот за отповикување на Трамп продолжува во февруари

Процесот за отповикување на Трамп продолжува во февруари

Американскиот Сенат денеска усвои резолуција за правилата за прелиминарните процедури за судењето за импичмент на поранешниот претседател на САД, Доналд Трамп, при што обвинителството и одбраната ќе ги изнесат своите аргументи во писмена форма. Процесот против Трамп ќе продолжи на 9 февруари. Осумдесет и тројца сенатори гласаа за резолуцијата, а 17

Процесот за отповикување на Трамп продолжува во февруари

Процесот за отповикување на Трамп продолжува во февруари

Американскиот Сенат денеска усвои резолуција за правилата за прелиминарните процедури за судењето за импичмент на поранешниот претседател на САД, Доналд Трамп, при што обвинителството и одбраната ќе ги изнесат своите аргументи во писмена форма. Процесот против Трамп ќе продолжи на 9 февруари. Осумдесет и тројца сенатори гласаа за резолуцијата, а 17

Многу полицајци страдаат од посттрауматски стрес поради упадот на толпата во американскиот Конгрес

Многу полицајци страдаат од посттрауматски стрес поради упадот на толпата во американскиот Конгрес

Полицијата задолжена за обезбедување на зградата на американскиот Конгрес се извини за пропустите за време на упадот од страна на приврзаниците на поранешниот претседател Доналд Трамп на 6 јануари. Официјалните лица признаа голем број грешки: различни информации, недоволна подготовка и мобилизација на партнерските агенции. Тие повикаа на подобрени

Многу полицајци страдаат од посттрауматски стрес поради упадот на толпата во американскиот Конгрес

Многу полицајци страдаат од посттрауматски стрес поради упадот на толпата во американскиот Конгрес

Полицијата задолжена за обезбедување на зградата на американскиот Конгрес се извини за пропустите за време на упадот од страна на приврзаниците на поранешниот претседател Доналд Трамп на 6 јануари. Официјалните лица признаа голем број грешки: различни информации, недоволна подготовка и мобилизација на партнерските агенции. Тие повикаа на подобрени