притисни ентер »

Доделување награди на филмскиот фестивал „Киненова“
Доделување награди на филмскиот фестивал „Киненова“

Доделување награди на филмскиот фестивал „Киненова“

Со доделување награди вечер ќе заврши официјалниот дел од програмата на фестивалот посветен на дебитантски филм „Киненова“, на кој годинава се натпреваруваат седум филма кои се први или втори остварувања на режисерите. Со доделување награди вечер ќе заврши официјалниот дел од програмата на фестивалот посветен на дебитантски филм „Киненова“, на кој

Доделување награди на филмскиот фестивал „Киненова“

Доделување награди на филмскиот фестивал „Киненова“

Со доделување награди вечер ќе заврши официјалниот дел од програмата на фестивалот посветен на дебитантски филм „Киненова“, на кој годинава се натпреваруваат седум филма кои се први или втори остварувања на режисерите. До 13 октомври ќе бидат прикажани филмови од другите фестивалски програми. Во следните неколку дена ќе има проекции од унгарската

Доделување награди на филмскиот фестивал „Киненова”

Доделување награди на филмскиот фестивал „Киненова”

Со доделување награди вечер ќе заврши официјалниот дел од програмата на фестивалот посветен на дебитантски филм „Киненова”, на кој годинава се натпреваруваат седум филма кои се први или втори остварувања на режисерите. До  13 октомври ќе бидат прикажани филмови од другите фестивалски програми. Во следните неколку дена ќе има проекции од унгарската

Доделување награди и проекција на „Застарениот случај Хамарскјелд“ за затворање на „Киненова“

Доделување награди и проекција на „Застарениот случај Хамарскјелд“ за затворање на „Киненова“

Со доделување на наградите вечерва завршува официјалниот дел од програмата на филмскиот фестивал „Киненова“. „Застарениот случај Хамарскјелд“, сценарио и режија: Мадс Бругер (Mads Brügger) говори за еден од најважните и најценети шведски политичари Даг Хамарскјелд за кого се смета дека му е извршен атентат, а овој автор имал сила и храброст да го отвори

Доделување награди и проекција на „Застарениот случај Хамарскјелд” за затворање на „Киненова”

Доделување награди и проекција на „Застарениот случај Хамарскјелд” за затворање на „Киненова”

Со доделување на наградите вечерва завршува официјалниот дел од програмата на филмскиот фестивал „Киненова”. „Застарениот случај Хамарскјелд”, сценарио и режија: Мадс Бругер (Mads Brügger) говори за еден од најважните и најценети шведски политичари Даг Хамарскјелд за кого се смета дека му е извршен атентат, а овој автор имал сила и храброст да го отвори

Доделување награди на филмскиот фестивал „Киненова“

Доделување награди на филмскиот фестивал „Киненова“

Со доделување награди вечер ќе заврши официјалниот дел од програмата на фестивалот посветен на дебитантски филм „Киненова“, на кој годинава се натпреваруваат седум филма кои се први или втори остварувања на режисерите. До 13 октомври ќе бидат прикажани филмови од другите фестивалски програми. Во следните неколку дена ќе има проекции од унгарската кинематографија,

Доделување награди на филмскиот фестивал „Киненова“

Доделување награди на филмскиот фестивал „Киненова“

Со доделување награди вечер ќе заврши официјалниот дел од програмата на фестивалот посветен на дебитантски филм „Киненова“, на кој годинава се натпреваруваат седум филма кои се први или втори остварувања на режисерите. До 13 октомври ќе бидат прикажани филмови од другите фестивалски програми. Во следните неколку дена ќе има проекции од унгарската

На „Киненова“ вечерва се доделуваат награди

На „Киненова“ вечерва се доделуваат награди

Со доделување награди вечер ќе заврши официјалниот дел од програмата на фестивалот посветен на дебитантски филм „Киненова“, на кој годинава се натпреваруваат седум филма кои се први или втори остварувања на режисерите. До 13 октомври ќе бидат прикажани филмови од другите фестивалски програми. Во следните неколку дена ќе има проекции од унгарската кинематографија,

Данскиот филм „Застарениот случај Хамарскјелд“ вечерва го затвора „Киненова“

Данскиот филм „Застарениот случај Хамарскјелд“ вечерва го затвора „Киненова“

Со доделување на наградите и проекција на „Застарениот случај Хамарскјелд“ во режија на Мадс Бругер, вечерва завршува официјалниот дел од програмата на филмскиот фестивал „Киненова“. Филмот говори за еден од најважните и најценети шведски политичари Даг Хамарскјелд за кого се смета дека му е извршен атентат, а овој автор имал сила и храброст да го

Вечерва доделување награди и проекција на „Застарениот случај Хамарскјелд“ за затворање на „Киненова“

Вечерва доделување награди и проекција на „Застарениот случај Хамарскјелд“ за затворање на „Киненова“

Со доделување на наградите вечерва завршува официјалниот дел од програмата на филмскиот фестивал „Киненова“. „Застарениот случај Хамарскјелд“, сценарио и режија: Мадс Бругер (Mads Brügger) говори за еден од најважните и најценети шведски политичари Даг Хамарскјелд за кого се смета дека му е извршен атентат, а овој автор имал сила и храброст да го отвори