притисни ентер »

Сорос купил обврзници во Тесла
Сорос купил обврзници во Тесла

Сорос купил обврзници во Тесла

Милијардерот Џорџ Сорос купил удел во производителот на електрични автомобили Тесла на почетокот на годинава. Сорос фанд менаџмент соопшти дека купила обврзници на компанијата на Елон Маск за 35 милиони долари. Се смета дека Тесла е под сериозен притисок на финансиските пазари поради серијата деловни неуспеси како што се застојот во производството

Џорџ Сорос со нови инвестициски потези, купил голем удел во Tesla Inc

Џорџ Сорос со нови инвестициски потези, купил голем удел во Tesla Inc

Џорџ Сорос преку својата инвестициска фирма купил удели во Tesla Inc во првите три месеци од годината со што стана еден од најистакнатите подржувачи на производителот на електрични автомобили, пишува Reuters. Иако од Soros Fund Management LLC не одговараат на коментарите, во последните поднесоци до Комисијата за хартии од вредност на САД стои дека

Сорос купи обврзници во Тесла во вредност од 35 милиони долари

Сорос купи обврзници во Тесла во вредност од 35 милиони долари

Американскиот магнат Џорџ Сорос преку својата инвестициска фирма купил удели во Tesla Inc во првите три месеци од годината со што стана еден од најистакнатите подржувачи на производителот на електрични автомобили, пишува Reuters. Иако од Soros Fund Management LLC не одговараат на коментарите, во последните поднесоци до Комисијата за хартии од вредност

Џорџ Сорос вложи 35 милиони долари во Tesla Inc.

Џорџ Сорос вложи 35 милиони долари во Tesla Inc.

Џорџ Сорос вложи 35 милиони долари во Tesla Inc... Американскиот тајкун Џорџ Сорос препознал добра прилика за инвестирање во Tesla Inc. и така вложил 35 милиони долари за купување удели. На тој начин Сорос стана еден од најголемите инвеститори во компанијата. Сигурни сме дека Илон Маск ќе добие храброст и самодоверба од овој потег, не само финансиска