притисни ентер »

Македонската репрезентација напредуваше три места на рангирањето на ФИФА
Македонската репрезентација напредуваше три места на рангирањето на ФИФА

Македонската репрезентација напредуваше три места на рангирањето на ФИФА

Македонската фудбалска репрезентација се искачи три места на најновата ранг-листа на Меѓународната фудбалска асоцијација (ФИФА) и сега се наоѓа на 62. место. Македонскиот национален тим има 1374. бодови и од почетокот на оваа година има ефект од две победи (Лихтенштајн 5:0 и Германија 2:1) и пораз од Романија 3:2, трите натпревари во рамки на мундијалските

Македонија скокна три места на ФИФА-листата

Македонија скокна три места на ФИФА-листата

Фудбалската репрезентација на Македонија забележа скок од три позиции на листата на ФИФА. Најновата листа светската куќа на фудбалот ја објави попладнево. Македонија минатата недела одигра три натпревари во квалификациите за пласман на Светското првенство. Забележа две победи, од кои една над Германија и пораз од Романија. Македонија сега се наоѓа

Скок од три места за Македонија на ФИФА листата

Скок од три места за Македонија на ФИФА листата

Фудбалската репрезентација на Македонија направи скок од три позиции повисоко на ФИФА ранкингот на најдобрите светски селекции. Македонија во Скопја го победи Лихтенштајн, а во Дуизбург ја победи и Германија „рисовите“ освоија 12,4 поени што беше доволно за скок на 62. место на светот. Македонија собра 1.374,7 поени додека највисокиот пласман во историјата

Македонските фудбалери напредуваа три места на ФИФА рангирањето

Македонските фудбалери напредуваа три места на ФИФА рангирањето

Македонската фудбалска репрезентација се искачи три места на најновата ранг-листа на Меѓународната фудбалска асоцијација (ФИФА) и сега се наоѓа на 62. место. Македонскиот национален тим има 1374. бодови и од почетокот на оваа година има ефект од две победи (Лихтенштајн 5:0 и Германија 2:1) и пораз од Романија 3:2, трите натпревари во рамки на мундијалските

Македонските фудбалери напредуваа три места на ФИФА рангирањето

Македонските фудбалери напредуваа три места на ФИФА рангирањето

Македонската фудбалска репрезентација се искачи три места на најновата ранг-листа на Меѓународната фудбалска асоцијација (ФИФА) и сега се наоѓа на 62. место. Македонскиот национален тим има 1374. бодови и од почетокот на оваа година има ефект од две победи (Лихтенштајн 5:0 и Германија 2:1) и пораз од Романија 3:2, трите натпревари во рамки на мундијалските

Победите над Лихтенштајн и Германија ја искачија Македонија на 62-то место на ФИФА ранг листата

Победите над Лихтенштајн и Германија ја искачија Македонија на 62-то место на ФИФА ранг листата

Македонската фудбалска репрезентација се искачи три места на најновата ранг-листа на Меѓународната фудбалска асоцијација (ФИФА) и сега се наоѓа на 62. место. Македонскиот национален тим има 1374. бодови и од почетокот на оваа година има ефект од две победи (Лихтенштајн 5:0 и Германија 2:1) и пораз од Романија 3:2, трите натпревари во рамки на мундијалските

Македонија „скокна“ три места на ФИФА листата

Македонија „скокна“ три места на ФИФА листата

Фудбалската репрезентација на Македонија забележа скок од три позиции на листата на ФИФА. Најновата листа, светската куќа на фудбалот ја објави попладнево. Македонија, минатата недела одигра три натпревари во квалификациите за пласман на Светското првенство. Забележа две победи, од кои една над Германија и пораз од Романија. Македонија сега се наоѓа

Македонија скокна три места на ФИФА-листата

Македонија скокна три места на ФИФА-листата

Фудбалската репрезентација на Македонија забележа скок од три позиции на листата на ФИФА. Најновата листа светската куќа на фудбалот ја објави попладнево. Македонија минатата недела одигра три натпревари во квалификациите за пласман на Светското првенство. Забележа две победи, од кои една над Германија и пораз од Романија. Македонија сега се наоѓа

Македонија „скокна“ три места на ФИФА листата

Македонија „скокна“ три места на ФИФА листата

Фудбалската репрезентација на Македонија забележа скок од три позиции на листата на ФИФА. Најновата листа, светската куќа на фудбалот ја објави попладнево. Македонија, минатата недела одигра три натпревари во квалификациите за пласман на Светското првенство. Забележа две победи, од кои една над Германија и пораз од Романија. Македонија сега се наоѓа