притисни ентер »

ВТОРОЛИГАШИТЕ НЕ СЕ ШЕГУВААТ: Ќе одат до крај во потрага по правдата?
ВТОРОЛИГАШИТЕ НЕ СЕ ШЕГУВААТ: Ќе одат до крај во потрага по правдата?

ВТОРОЛИГАШИТЕ НЕ СЕ ШЕГУВААТ: Ќе одат до крај во потрага по правдата?

Дел од атмосферата на младински (М18) завршен турнир во нашат а земја, на кој што има повеќе публика од прволигашките средби. Второлигашките и младинските екипи најавуваат нов заеднички состанок, со, како што е најавено, масовно присуство на сите засегнати страни, за, како што велат, несоодветната распределба на спортските ваучери. Екипите од пониските

ТФТ: Зошто сме дискриминирани?

ТФТ: Зошто сме дискриминирани?

Спортските ваучери што ги доделува владата нема да стигнат до второлигашките екипи. Кошаркарските клубови од Втората лига на Македонија и клубовите кои работат долги години со младински школи во државава се комплетно исклучени од можноста за добивање на ваучер, без да биде направена стручна анализа и без соодветно објаснување по кој критериум се истите

ТФТ: Зошто сме дискриминирани? Важат ли законите за сите подеднакво??

ТФТ: Зошто сме дискриминирани? Важат ли законите за сите подеднакво??

Второлигашите не планираат да застанат со реакциите, како што велат, за нерамноправната и неправедната распределба на државните средства во спортските субјекти. Соопштението на КК ТФТ ви го пренесуваме во целост: „Почитувани, По повод случајот “спортски ваучери” КК ТФТ одржа седница на Управниот Одбор и се произнесува во јавноста со следново соопштение: