притисни ентер »

Ерменија и Азербејџан договорија меѓусебно признавање на територијалниот интегритет
Ерменија и Азербејџан договорија меѓусебно признавање на територијалниот интегритет

Ерменија и Азербејџан договорија меѓусебно признавање на територијалниот интегритет

Ерменија и Азербејџан договорија меѓусебно признавање на територијалниот интегритет, соопшти денес ерменскиот премиер Никол Пашинјан. „Сакам да потврдам дека Ерменија и Азербејџан се договорија за меѓусебно признавање на територијалниот интегритет и врз основа на тоа можеме да кажеме дека одиме прилично добро кон решавање на нашите односи“, кажа тој

Ерменија и Азербејџан се договорија за взаемно признавање на територијалниот интегритет

Ерменија и Азербејџан се договорија за взаемно признавање на територијалниот интегритет

„Сакам да потврдам дека Ерменија и Азербејџан се договорија за взаемно признавање на територијалниот интегритет и врз основа на тоа можеме да кажеме дека се движиме доста добро кон решавање на нашите односи“, рече тој на проширената средба на Врховниот евроазиски економски совет. Премиерот се осврна и на прашањето за обезбедување на правата и безбедноста

Ерменија и Азербејџан се договорија за взаемно признавање на територијалниот интегритет

Ерменија и Азербејџан се договорија за взаемно признавање на територијалниот интегритет

„Сакам да потврдам дека Ерменија и Азербејџан се договорија за взаемно признавање на територијалниот интегритет и врз основа на тоа можеме да кажеме дека се движиме доста добро кон решавање на нашите односи“, рече тој на проширената средба на Врховниот евроазиски економски совет. Премиерот се осврна и на прашањето за обезбедување на правата и безбедноста

Ерменија и Азербејџан се договорија за взаемно признавање на територијалниот интегритет

Ерменија и Азербејџан се договорија за взаемно признавање на територијалниот интегритет

Ерменија и Азербејџан се договорија за взаемно признавање на територијалниот интегритет, соопшти денеска ерменскиот премиер Никол Пашинјан. „Сакам да потврдам дека Ерменија и Азербејџан се договорија за взаемно признавање на територијалниот интегритет и врз основа на тоа можеме да кажеме дека се движиме доста добро кон решавање на нашите односи“, рече

Ерменија и Азербејџан се договорија за взаемно признавање на територијалниот интегритет

Ерменија и Азербејџан се договорија за взаемно признавање на територијалниот интегритет

„Сакам да потврдам дека Ерменија и Азербејџан се договорија за взаемно признавање на територијалниот интегритет и врз основа на тоа можеме да кажеме дека се движиме доста добро кон решавање на нашите односи“, рече тој на проширената средба на Врховниот евроазиски економски совет. Премиерот се осврна и на прашањето за обезбедување на правата и безбедноста

Претседателите на Ерменија и Азербејџан се скараа пред Путин

Претседателите на Ерменија и Азербејџан се скараа пред Путин

Лидерите на Азербејџан и Ерменија отворено се скараа пред рускиот претседател Владимир Путин, во расправија што уште еднаш ги истакна огромните разлики во позициите во однос на спорниот Нагорно-Карабах. На состанокот во Москва, ерменскиот премиер Никол Пашинјан го покрена прашањето за Лачинскиот коридор, пат кој ја поврзува Ерменија со Нагорно-Карабах,

Ерменија и Азербејџан се договорија за взаемно признавање на територијалниот интегритет

Ерменија и Азербејџан се договорија за взаемно признавање на територијалниот интегритет

Ерменија и Азербејџан се договорија за взаемно признавање на територијалниот интегритет, соопшти денеска ерменскиот премиер Никол Пашинјан. „Сакам да потврдам дека Ерменија и Азербејџан се договорија за взаемно признавање на територијалниот интегритет и врз основа на тоа можеме да кажеме дека се движиме доста добро кон решавање на нашите односи“, рече

Ерменија и Азербејџан се договорија за взаемно признавање на територијалниот интегритет

Ерменија и Азербејџан се договорија за взаемно признавање на територијалниот интегритет

Ерменија и Азербејџан се договорија за взаемно признавање на територијалниот интегритет Ерменија и Азербејџан се договорија за взаемно признавање на територијалниот интегритет, соопшти денеска ерменскиот премиер Никол Пашинјан. „Сакам да потврдам дека Ерменија и Азербејџан се договорија за взаемно признавање на територијалниот интегритет и врз основа

Ерменија и Азербејџан се договорија за взаемно признавање на територијалниот интегритет

Ерменија и Азербејџан се договорија за взаемно признавање на територијалниот интегритет

10 Ерменија и Азербејџан се договорија за взаемно признавање на територијалниот интегритет, соопшти денеска ерменскиот премиер Никол Пашинјан. „Сакам да потврдам дека Ерменија и Азербејџан се договорија за взаемно признавање на територијалниот интегритет и врз основа на тоа можеме да кажеме дека се движиме доста добро кон решавање на нашите односи“,