притисни ентер »

Средба на директорката на AХК Северна Македонија, Антје Ванделт со новинарите
Средба на директорката на AХК Северна Македонија, Антје Ванделт со новинарите

Средба на директорката на AХК Северна Македонија, Антје Ванделт со новинарите

Директорката на AХК Северна Македонија, дел од мрежата на германските стопански комори во странство, Антје Ванделт денеска ќе има средба со новинарите на која се очекува да се разговара за германско-македонските стопански односи. Ванделт пристигна во Скопје минатиот понеделник. Има повеќе од 20 години работно искуство како директор на германските стопански

Средба на директорката на AХК Северна Македонија, Антје Ванделт со новинарите

Средба на директорката на AХК Северна Македонија, Антје Ванделт со новинарите

Директорката на AХК Северна Македонија, дел од мрежата на германските стопански комори во странство, Антје Ванделт денеска ќе има средба со новинарите на која се очекува да се разговара за германско-македонските стопански односи. Ванделт пристигна во Скопје минатиот понеделник. Има повеќе од 20 години работно искуство како директор на германските

Интервју со Ванделт: Потенцијалот и интересот за нови деловни проекти во Македонија е голем, сложените бирократски процеси сè уште се предизвик

Интервју со Ванделт: Потенцијалот и интересот за нови деловни проекти во Македонија е голем, сложените бирократски процеси сè уште се предизвик

10 Фактот дека новата директорка на Делегацијата на германското стопанство во Македонија влегува на релативно проверен терен, имајќи  предвид дека Германија е трговски партнер број еден на Македонија со размена од речиси пет милијарди евра, не ја намалува тежината на нејзините претстојни задачи. За Антје Ванделт една од првите ќе биде понатамошен развој