притисни ентер »

Научниците оживеале орган од мртви свињи
Научниците оживеале орган од мртви свињи

Научниците оживеале орган од мртви свињи

Научниците оживеале орган од мртви свињи Американски истражувачи наведуваат дека успеале да оживеат органи на свиња еден час по убивањето. Ова претставува значаен чекор напред во медицината. Новата техника би можела да го зголеми бројот на достапни органи за трансплантација кај луѓето и на тој начин на докторите да им овозможи да спасат повеќе животи

Истражувачи оживеале органи на мртви свињи

Истражувачи оживеале органи на мртви свињи

Американски истражувачи наведуваат дека успеале да оживеат органи на свиња еден час по убивањето. Ова претставува значаен чекор напред во медицината. Новата техника би можела да го зголеми бројот на достапни органи за трансплантација кај луѓето и на тој начин на докторите да им овозможи да спасат повеќе животи. Кога срцето престанува да чука, на телото

Научниците оживеале орган од мртви свињи

Научниците оживеале орган од мртви свињи

Американски истражувачи наведуваат дека успеале да оживеат органи на свиња еден час по убивањето. Ова претставува значаен чекор напред во медицината. Новата техника би можела да го зголеми бројот на достапни органи за трансплантација кај луѓето и на тој начин на докторите да им овозможи да спасат повеќе животи. Кога срцето престанува да чука, на телото