притисни ентер »

Аман, Собрание, распушти се!
Аман, Собрание, распушти се!

Аман, Собрание, распушти се!

Бројчано и персонално произведен од травестијата на последните избори кога, со тешка мака, се рушеше „Бастиљата“ на минатата власт – „диктатура“, „режим“, „автократура“... одберете квалификатив по сопствено наоѓање – Собранието помина низ, убедливо, највалканиот период на македонската политика, од осамостојувањето до денес. ПИШУВА: САШО ОРДАНОСКИ Овој