притисни ентер »

Фрапантно истражување: Луѓето посветуваат третина од своето активно време на мобилни апликации
Фрапантно истражување: Луѓето посветуваат третина од своето активно време на мобилни апликации

Фрапантно истражување: Луѓето посветуваат третина од своето активно време на мобилни апликации

Фрапантно истражување: Луѓето посветуваат третина од своето активно време на мобилни апликации И. Т. Пред 4 минути Луѓе со мобилни телефони / Фото: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON Луѓето поминуваат во просек 4,8 часа дневно на своите мобилни телефони , покажуваат анализите на компанијата за аналитика на пазарот на апликации „App Annie“. Извештајот

Луѓето поминуваат третина од времето на своите паметни телефони

Луѓето поминуваат третина од времето на своите паметни телефони

Луѓето поминуваат просечно 4,8 часа дневно на своите мобилни телефони, според компанијата за мониторинг на апликации App Annie, пренесува BBC . Извештајот покажува дека апликациите биле преземени 230 милијарди пати во 2021 година, додека за нив биле потрошени 170 милијарди долари. ТикТок е најсимнуваната апликација ширум светот, а корисниците поминуваат

Луѓето поминуваат третина од времето на своите паметни телефони

Луѓето поминуваат третина од времето на своите паметни телефони

Луѓето поминуваат просечно 4,8 часа дневно на своите мобилни телефони, според компанијата за мониторинг на апликации App Annie, пренесува BBC . Извештајот покажува дека апликациите биле преземени 230 милијарди пати во 2021 година, додека за нив биле потрошени 170 милијарди долари. ТикТок е најсимнуваната апликација ширум светот, а корисниците поминуваат

Луѓето поминуваат третина од денот на своите мобилни

Луѓето поминуваат третина од денот на своите мобилни

Луѓето поминуваат просечно 4,8 часа дневно на своите мобилни телефони, според компанијата за мониторинг на апликации App Annie, пренесува BBC . Извештајот покажува дека апликациите биле преземени 230 милијарди пати во 2021 година, додека за нив биле потрошени 170 милијарди долари. ТикТок е најсимнуваната апликација ширум светот, а корисниците поминуваат

Технологија и психологија: трошиме една третина од нашето време будни на мобилни апликации

Технологија и психологија: трошиме една третина од нашето време будни на мобилни апликации

Во текот на 2021 година, милијарди долари беа потрошени на апликации, каде предност имаат TikTok, YouTube и Netflix. Луѓето поминуваат просечно 4,8 часа дневно на мобилни телефони, според Ep Annie, компанија која ги следи апликациите. Британското регулаторно тело Офком доби слични податоци за користењето на времето во текот на 2020 година, иако нивното

Третина од активното време го посветуваме на мобилните апликации

Третина од активното време го посветуваме на мобилните апликации

Луѓето поминуваат во просек 4,8 часа дневно на своите мобилни телефони, според компанијата за аналитика на пазарот на апликации App Annie. Извештајот на App Annie покажува дека апликациите биле преземени 230 милијарди пати во 2021 година, додека за нив биле потрошени 170 милијарди долари. ТикТок беше најсимнуваната апликација на глобално ниво, а луѓето

Луѓето поминуваат пет часа на ден на своите мобилни телефони

Луѓето поминуваат пет часа на ден на своите мобилни телефони

Њујорк, 13. јануари 2022 (ОХРИДПРЕС) – Луѓето поминуваат во просек четири часа и 48 минути на ден на своите мобилни телефони, вели фирмата за следење апликации „Еп Ени“, што е пораст од 30% во споредба со 2019. Минатата година, апликациите биле даунлодирани 230 милијарди пати, при што биле потрошени 170 милијарди долари. На светско ниво, најмногу се

Луѓето поминуваат пет часа на ден на своите мобилни телефони

Луѓето поминуваат пет часа на ден на своите мобилни телефони

Луѓето поминуваат во просек четири часа и 48 минути на ден на своите мобилни телефони, вели фирмата за следење апликации „Еп Ени“, што е пораст од 30% во споредба со 2019. Минатата година, апликациите биле даунлодирани 230 милијарди пати, при што биле потрошени 170 милијарди долари. На светско ниво, најмногу се даунлодирала апликацијата ТикТок, на

Просечен корисник секој ден поминува 4,8 часа на телефон, раст од 30% за само 2 години (инфографик)

Просечен корисник секој ден поминува 4,8 часа на телефон, раст од 30% за само 2 години (инфографик)

Традиционалниот годишен извештај за состојбата на мобилниот екосистем и апликации, изработен од аналитичарите на App Annie, покажува дека денес светската економија, барем онаа фокусирана на дигиталните технологии, е повеќе ориентирана од кога било на мобилни телефони и мобилни апликации. Во текот на изминатата година, корисниците ширум светот поминаа