притисни ентер »

Златко Марин пушти лифт за лица со попреченост со панделка
Златко Марин пушти лифт за лица со попреченост со панделка

Златко Марин пушти лифт за лица со попреченост со панделка

Градоначалникот на Аеродром, Златко Марин пред неколку дена се пофали дека во основното училише Ѓорѓи Пулевски пуштиле лифт за лица со физичка попреченост. Овој проект е во соработка со американската амбасада во земјава. И сето тоа би било во ред, доколку градоначалникот во недостик на проекти во својата општина од тоа не направеше посебен настан па

Златко Марин пушти лифт за лица со попреченост со панделка

Златко Марин пушти лифт за лица со попреченост со панделка

Градоначалникот на Аеродром, Златко Марин пред неколку дена се пофали дека во основното училише Ѓорѓи Пулевски пуштиле лифт за лица со физичка попреченост. Овој проект е во соработка со американската амбасада во земјава. И сето тоа би било во ред, доколку градоначалникот во недостик на проекти во својата општина од тоа не направеше посебен настан па

Училиштето „Ѓоргија Пулевски“ доби лифт за лица со физички пречки

Училиштето „Ѓоргија Пулевски“ доби лифт за лица со физички пречки

Во основното училиште „Ѓорѓија Пулевски“ во општината Аеродром е пуштен во употреба лифт за лица со физичка попреченост, со што им е овозможена и подобра пристапност до оваа образовна установа. Инаку, лифтот е донација од американскиот народ и чини 60.000 долари. Надлежните од општината велат дека сега, со неговата изградба, учениците со попреченост