притисни ентер »

Во „Метрополитен“ – 7.360.000 посетители
Во „Метрополитен“ – 7.360.000 посетители

Во „Метрополитен“ – 7.360.000 посетители

Најголемиот американски музеј, „Метрополитен“ во Њујорк, кој има три локации во градот, во текот на изминатата 2018 година го посетиле седум милиони и 360.000 посетители, што е рекордна посетеност досега. Една година порано имало седум милиони гости. Големиот интерес го предизвикале: изложбата во одделот за костими – „Божествени тела“ и изложбата „Микеланџело

Метрополитен музеј во Њујорк со рекордни 7,36 милиони посетители во 2018 година

Метрополитен музеј во Њујорк со рекордни 7,36 милиони посетители во 2018 година

Во претходната 2017 година, музејот имаше седум милиони посети. Ланскиот рекорд се должи на изложбата во Одделот за костими „Божествени тела” и „Микеланџело – божествениот сликар и дизајнер”. Од вкупниот број посетители, 32 отсто биле странци, од кои 14 отсто од Кина.

Рекорд на музејот Метрополитен: 7,36 милиони посетители

Рекорд на музејот Метрополитен: 7,36 милиони посетители

САД - Најголемиот американски музеј, Метрополитен во Њујорк, кој има три локации во градoт, во 2018 година го посетиле 7.360.000, што е рекорд за една година. Во претходната 2017 година, музејот имаше седум милиони посети. Ланскиот рекорд се должи на изложбата во рамките на Мет гала во Одделот за костими „Божествени тела” и „Микеланџело – божествениот

Рекорд на Метрополитен музејот: 7,36 милиони посетители

Рекорд на Метрополитен музејот: 7,36 милиони посетители

Најголемиот американски музеј, Метрополитен во Њујорк, кој има три локации во градot, во 2018 година го посеиле 7.360.000, што е рекорд за една година. Во претходната 2017 година, музејот имаше седум милиони посети. Ланскиот рекорд се должи на изложбата во Одделот за костими „Божествени тела” и „Микеланџело – божествениот сликар и дизајнер”. – Инспиративно