притисни ентер »

Истражување: Повторливите спонтани абортуси се можеби предизвикани од целосно занемарен фактор
Истражување: Повторливите спонтани абортуси се можеби предизвикани од целосно занемарен фактор

Истражување: Повторливите спонтани абортуси се можеби предизвикани од целосно занемарен фактор

Причината за над 50% од повторливите спонтани абортуси останува недефинирана, па паровите често остануваат само со прашања. Но едно ново истражување од Кралскиот Колеџ во Лондон тврди дека постои сокриен фактор кој со децении бил занемаруван. Според истражувањето, квалитетот на спермата можеби има улога во повторливите спонтани абортуси, со тоа спротивставувајќи