притисни ентер »

Honda измисли револуционерни батерии за автомобили
Honda измисли револуционерни батерии за автомобили

Honda измисли револуционерни батерии за автомобили

Истражувачите од јапонската компанија Honda објавија дека успеале да пронајдат доста добра замена за јон-литиумските батерии. Иновацијата е наречена флуорид-јонски акумулатор, кој е измислен од страна на Јапонците после анализа на истражувањата направени во Техничкиот институт во Калифорнија при NASA. Според специјалистите, новите батерии се со различен