притисни ентер »

Софија Кенин ја освои титулата на турнирот во Хобарт
Софија Кенин ја освои титулата на турнирот во Хобарт

Софија Кенин ја освои титулата на турнирот во Хобарт

Софија Кенин го освои тенискиот турнир во Хобарт (Австралија) со награден фонд од 250.000 долари. Во финалето, американската претставничка лесно ја победи Ана Каролина Шмиделова (Словачка) со 6:3, 6:0 за само 72 минути на теренот. Дваесет-годишната Кенин, која се рангираше на 56-тото место на светската ранг-листа, ја освои својата прва ВТА титула.

Софија Кенин ја освои титулата на турнирот во Хобарт

Софија Кенин ја освои титулата на турнирот во Хобарт

Софија Кенин го освои тенискиот турнир во Хобарт (Австралија) со награден фонд од 250.000 долари. Во финалето, американската претставничка лесно ја победи Ана Каролина Шмиделова (Словачка) со 6:3, 6:0 за само 72 минути на теренот. Дваесет-годишната Кенин, која се рангираше на 56-тото место на светската ранг-листа, ја освои својата прва ВТА титула.

Софија Кенин ја освои титулата на турнирот во Хобарт

Софија Кенин ја освои титулата на турнирот во Хобарт

Во финалето, американската претставничка лесно ја победи Ана Каролина Шмиделова (Словачка) со 6:3, 6:0 за само 72 минути на теренот. Хобарт, 12 јануари 2019 (МИА) – Софија Кенин го освои тенискиот турнир во Хобарт (Австралија) со награден фонд од 250.000 долари. Во финалето, американската претставничка лесно ја победи Ана Каролина Шмиделова (Словачка)