притисни ентер »

И mRNA, и векторските вакцини обезбедуваат добра заштита од тежок ковид

И mRNA, и векторските вакцини обезбедуваат добра заштита од тежок ковид

Додека Pfizer/BioNTech и Moderna mRNA генерираат повисоки нивоа на антитела за заштита од инфекција со SARS-CoV-2, вакцината базирана на вирусен вектор на AstraZeneca обезбедува еднаква заштита од хоспитализација и смрт од COVID-19, покажуваат десетици студии. Панел од експерти во Југоисточна Азија испита 79 претходни студии за студија финансирана