притисни ентер »

Настап за паметење на Националната опера и балет пред 6.000 посетители во Сараево

Настап за паметење на Националната опера и балет пред 6.000 посетители во Сараево

Уметниците на македонската Националната опера и балет во салата „Мирза Делибашиќ“ на Скендерија во Сараево, ја изведоа сценската кантата „Кармина бурана“ од Карл Орф. Историскиот рекорд во поглед на фасцинантната посетеност на театарски настан од музичко-сценски карактер досега припаѓал на Кинескиот државен балет со претставата „Црвениот женски одред“

Рекордна посетеност на „Кармина бурана“ на НОБ во Сараево

Рекордна посетеност на „Кармина бурана“ на НОБ во Сараево

Националната опера и балет соопшти дека со сценската кантата „Кармина бурана“ од Карл Орф, со која завчера гостуваше во Сараево во салата „Мирза Делибашиќ“ во склоп на спортско-културниот центар „Скендерија“, го урнала рекордот за посетеност на еден музичко-сценски настан. Од 1971, па до сега, тој рекорд му припаѓал на Кинескиот државен балет, кој

Воодушевувачки настап на НОБ пред шест илјади посетители во Сараево

Воодушевувачки настап на НОБ пред шест илјади посетители во Сараево

Уметниците на Националната Опера и Балет на Република Македонија во саботата во салата „Мирза Делибашиќ“ на Скендерија во Сараево, ја изведоа сценската кантата „Кармина Бурана“ од Карл Орф. Историскиот рекорд во поглед на фасцинантната посетеност на театарски настан од музичко-сценски карактер досега припаѓал на Кинескиот државен балет со претставата

Воодушевувачки настап на Националната Опера и Балет пред 6000 посетители во Сараево!

Воодушевувачки настап на Националната Опера и Балет пред 6000 посетители во Сараево!

Почитувани, Чест ни е да Ве известиме дека уметниците на Националната Опера и Балет на Република Северна Македонија на 30.11.2019 г. во салата „Мирза Делибашиќ“ на Скендерија во Сараево, ја изведоа сценската кантата „Кармина бурана“ од Карл Орф. Историскиот рекорд во поглед на фасцинантната посетеност на театарски настан од музичко-сценски карактер

МОБ со спектакуларна изведба на „Кармина Бурана“ пред рекордни 6.000 гледачи во Сараево

МОБ со спектакуларна изведба на „Кармина Бурана“ пред рекордни 6.000 гледачи во Сараево

Македонска опера и балет ги награди со спектакуларна изведба на музичко-сценскиот спектакл „Кармина Бурана“ рекордните 6.000 гледачи во салата „Мирза Делибашиќ“ во Сараево. Љубителите на уметноста во главниот град на Босна и Херцеговина, пак, со френетичен аплауз и со извици „браво“ им возвратија за првата изведба по 30 години во Сараево на делото

Рекордна посетеност на „Кармина бурана“ на НОБ во Сараево

Рекордна посетеност на „Кармина бурана“ на НОБ во Сараево

Националната опера и балет соопшти дека со сценската кантата „Кармина бурана“ од Карл Орф, со која завчера гостуваше во Сараево во салата „Мирза Делибашиќ“ во склоп на спортско-културниот центар „Скендерија“, го урнала рекордот за посетеност на еден музичко-сценски настан. Од 1971, па до сега, тој рекорд му припаѓал на Кинескиот државен балет, кој

Рекордна посетеност на „Кармина бурана“ на НОБ во Сараево

Рекордна посетеност на „Кармина бурана“ на НОБ во Сараево

Историски рекорд во поглед на фасцинантната посетеност. Со повеќе од 200 уметници на сцената, пред полната „Скендерија“ и воодушевените 6.000 посетители, меѓу кои и целиот дипломатски кор акредитиран во Сараево, нашиот настап најавуван од домаќините како мегаспектакл, навистина се случи. Националната опера и балет соопшти дека со сценската кантата

Рекордна посетеност на „Кармина бурана“ на НОБ во Сараево

Рекордна посетеност на „Кармина бурана“ на НОБ во Сараево

Националната опера и балет соопшти дека со сценската кантата „Кармина бурана“ од Карл Орф, со која завчера гостуваше во Сараево во салата „Мирза Делибашиќ“ во склоп на спортско-културниот центар „Скендерија“, го урнала рекордот за посетеност на еден музичко-сценски настан. Од 1971, па до сега, тој рекорд му припаѓал на Кинескиот државен балет, кој

Рекордна посетеност на „Кармина бурана“ на НОБ во Сараево

Рекордна посетеност на „Кармина бурана“ на НОБ во Сараево

Националната опера и балет соопшти дека со сценската кантата „Кармина бурана“ од Карл Орф, со која завчера гостуваше во Сараево во салата „Мирза Делибашиќ“ во склоп на спортско-културниот центар „Скендерија“, го урнала рекордот за посетеност на еден музичко-сценски настан. Од 1971, па до сега, тој рекорд му припаѓал на Кинескиот државен балет, кој