притисни ентер »

[Став] Младите не бараат само повисоки плати
[Став] Младите не бараат само повисоки плати

[Став] Младите не бараат само повисоки плати

фото: Радио МОФ Пишува: Сотир Габелоски Младите си заминуваат од Македонија, а мерките кои се преземаат за да се задржат не се целосни. Општеството се менува многу брзо и институциите и државата треба да реагираат уште побрзо за да ги задржат младите. „Можеме слободно да констатираме дека дел од професиите на иднината, „благодарение“ на пандемијата