притисни ентер »

Димитров на Самитот за Западен Балкан: Крајно време е за добри вести
Димитров на Самитот за Западен Балкан: Крајно време е за добри вести

Димитров на Самитот за Западен Балкан: Крајно време е за добри вести

Крајно време е за добри вести и прогрес по европскиот пат за целиот регион​, реле вицепремиерот за економски прашања, Никола Димитров кој учествува на Самитот за Западен Балкан во Виена, на покана на австриската министерка, Каролине Едштадлер. Тематскиот панел беше фокусиран на размена на мислења за процесот на проширување на Европската Унија, при

Заев од Самитот за Западен Балкан: Да ја направиме 2021-ва, година на силен исчекор напред

Заев од Самитот за Западен Балкан: Да ја направиме 2021-ва, година на силен исчекор напред

Да ја направиме 2021-ва, година на силен исчекор напред, бидејќи Западен Балкан е нераскинлив дел од ЕУ, рече премиерот, Зоран Заев, кој денеска присуствува на Самитот за Западен Балкан во Виена, на покана на австрискиот канцелар Себастијан Курц. Премиерот Заев во рамки на Самитот, учествуваше на пленарен состанок заедно со премиерката на Србија, Ана

Димитров: Крајно време е ЕУ да го исполни ветувањето кон С. Македонија

Димитров: Крајно време е ЕУ да го исполни ветувањето кон С. Македонија

Крајно време е Европската Унија да испорача кон Северна Македонија, исполнувајќи го сопственото ветување за почеток на преговори откако земјата ги исполни сите услови. Крајно време е за добри вести и прогрес по европскиот пат за целиот регион​, рече вицепремиерот за европски прашања Никола Димитров кој на покана на австриската министерка Каролине Едштадлер

Димитров на Самитот за Западен Балкан: Крајно време е за добри вести

Димитров на Самитот за Западен Балкан: Крајно време е за добри вести

Крајно време е за добри вести и прогрес по европскиот пат за целиот регион​, реле вицепремиерот за економски прашања, Никола Димитров кој учествува на Самитот за Западен Балкан во Виена, на покана на австриската министерка, Каролине Едштадлер. Тематскиот панел беше фокусиран на размена на мислења за процесот на проширување на Европската Унија, при

Димитров на Самитот за Западен Балкан: Крајно време е за добри вести

Димитров на Самитот за Западен Балкан: Крајно време е за добри вести

Крајно време е за добри вести и прогрес по европскиот пат за целиот регион​, реле вицепремиерот за економски прашања, Никола Димитров кој учествува на Самитот за Западен Балкан во Виена, на покана на австриската министерка, Каролине Едштадлер. Тематскиот панел беше фокусиран на размена на мислења за процесот на проширување на Европската Унија, при

Заев: Иднината на Европа е со Западен Балкан, а иднината на Западниот Балкан е со Европа

Заев: Иднината на Европа е со Западен Балкан, а иднината на Западниот Балкан е со Европа

Премирот Зоран Заев, кој денеска учествува на Самитот за Западен Балкан што се одржува во Виена, му се заблагодари на австрискиот канцелар Себастијан Курц за иницијативата и организацијата, порачувајќи дека додека има вакви лидерства посветени на евроинтеграциите еврпската перспектива секогаш ќе биде победник над евроскептицизмот. -Упатувам искрена

Заев: Да ја направиме 2021 година на силен исчекор напред

Заев: Да ја направиме 2021 година на силен исчекор напред

Претседателот на Владата на Македонија Зоран Заев денеска присуствува на Самитот за Западен Балкан во Виена, на покана на австрискиот канцелар Себастијан Курц. Премиерот Заев во рамки на Самитот, учествуваше на пленарен состанок заедно со премиерката на Србија, Ана Брнабиќ и премиерите на Црна Гора и Косово, Здравко Кривокапиќ и Албин Курти, како и

Димитров на Самитот за Западен Балкан: Крајно време е за добри вести

Димитров на Самитот за Западен Балкан: Крајно време е за добри вести

Крајно време е за добри вести и прогрес по европскиот пат за целиот регион​, реле вицепремиерот за економски прашања, Никола Димитров кој учествува на Самитот за Западен Балкан во Виена, на покана на австриската министерка, Каролине Едштадлер. Тематскиот панел беше фокусиран на размена на мислења за процесот на проширување на Европската Унија, при

Димитров: Крајно време е ЕУ да го исполни ветувањето кон Северна Македонија

Димитров: Крајно време е ЕУ да го исполни ветувањето кон Северна Македонија

Крајно време е Европската Унија да испорача кон Северна Македонија, исполнувајќи го сопственото ветување за почеток на преговори откако земјата ги исполни сите услови. Крајно време е за добри вести и прогрес по европскиот пат за целиот регион​, рече вицепремиерот за европски прашања Никола Димитров кој н а покана на австриската министерка Каролине

Заев во Виена: Да ја направиме 2021-ва, година на силен исчекор напред, бидејќи Западен Балкан е нераскинлив дел од ЕУ

Заев во Виена: Да ја направиме 2021-ва, година на силен исчекор напред, бидејќи Западен Балкан е нераскинлив дел од ЕУ

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев денеска присуствува на Самитот за Западен Балкан во Виена, на покана на австрискиот канцелар Себастијан Курц. Премиерот Заев во рамки на Самитот, учествуваше на пленарен состанок заедно со премиерката на Србија, Ана Брнабиќ и премиерите на Црна Гора и Косово, Здравко Кривокапиќ и Албин