притисни ентер »

За Манчевски нема непотизам – Каде да одат овие луѓе, треба да ја напуштат државата
За Манчевски нема непотизам – Каде да одат овие луѓе, треба да ја напуштат државата

За Манчевски нема непотизам – Каде да одат овие луѓе, треба да ја напуштат државата

Членовите на СДСМ десет години биле дискриминирани при огласите за вработувања во јавната администрација – тврди министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски. По низата вработувања на лица блиски до владини функционери, власта се најде на мета на јавни обвинувања, па новинарите денеска го прашаа Манчевски како ги коментира

За министерот Манчевски нема непотизам, има само спречување на иселувањето на младите

За министерот Манчевски нема непотизам, има само спречување на иселувањето на младите

После 10 години дискриминација, кога со членска книшка на СДСМ никој не смееше да се вработи во јавната администрација, каде сега да се вработуваат членови и симпатизери на СДСМ. Ова беше одговорот на министерот за администрација Дамјан Манчевски на новинарското прашање за непотизмот на власта. „Денеска е чудно што кој било симпатизер на оваа власт

Администрацијата се полни со роднини на функционери- Дали ќе биде прогласена епидемија од непотизам?

Администрацијата се полни со роднини на функционери- Дали ќе биде прогласена епидемија од непотизам?

Непотизмот продолжува да царува во државната администрација и единиците на локалната самоуправа. Последниот пример со вработувањето на синот на пратеничката Мира Стојчевска од редовите на СДСМ само ја прели чашата со непотизмот во државните институции, особено во АД Државни електрани на Македонија- ЕЛЕМ. Имено денеска со работа започна Виктор Стојчевски

Манчевски: 10 години членовите на СДСМ беа најзагрозени граѓани. Каде сега да одат овие луѓе?

Манчевски: 10 години членовите на СДСМ беа најзагрозени граѓани. Каде сега да одат овие луѓе?

41 Споделувања Share Tweet „10 години сите членови на СДСМ беа најдискриминирани граѓани во државата со тоа што им беше забрането да се вработуваат во јавен и приватен сектор и ова е факт. Денеска е чудно што било кој симпатизер на оваа власт се вработува и во јавни институции“, одговори денеска министерот за информатичко општество и администрација

Администрацијата се полни со роднини на функционери- Дали ќе биде прогласена епидемија од непотизам?

Администрацијата се полни со роднини на функционери- Дали ќе биде прогласена епидемија од непотизам?

Администрацијата се полни со роднини на функционери- Дали ќе биде прогласена епидемија од непотизам? Непотизмот продолжува да царува во државната администрација и единиците на локалната самоуправа. Последниот пример со вработувањето на синот на пратеничката Мира Стојчевска од редовите на СДСМ само ја прели чашата со непотизмот во државните институции,

За Манчевски „два-три“ случаи на вработување во администрација не значат непотизам

За Манчевски „два-три“ случаи на вработување во администрација не значат непотизам

Откако во јавноста се кренаа лавина реакции за изборот на баџанакот на собранискиот спикер Талат Џафери, Нури Бајрами за член на Државната комисија за спречување на корупција , се јави и министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, со образложение дека два-три случаи на вработување во администрацијата не значат непотизам

НЕПОТИЗАМ ЗА СИТЕ: Дојде животот за ,,најзаслужните” кој го донесоа Заев на власт

НЕПОТИЗАМ ЗА СИТЕ: Дојде животот за ,,најзаслужните” кој го донесоа Заев на власт

Непотизмот продолжува да царува во државната администрација и единиците на локалната самоуправа. Последниот пример со вработувањето на синот на пратеничката Мира Стојчевска од редовите на СДСМ само ја прели чашата со непотизмот во државните институции, особено во АД Државни електрани на Македонија- ЕЛЕМ. Имено денеска со работа започна Виктор Стојчевски

Дескоска смета дека баџанак не е роднина

Дескоска смета дека баџанак не е роднина

Министерката за правда Рената Дескоска смета дека нема ништо спорно што баџанакот на претседателот на Собранието Талат Џафери е избран за член на Антикорупциската комисија. Тоа не се ограничувања, тоа е како се мери родбинство а тука не се опфаќа овој степен ако се гледа правно.Нема формално прекршување на законот, постапката беше законита-објаснува

БАЏАНАК НЕ БИЛ РОДНИНА: Дескоска го оправдува непотизмот при селекцијата на баџанок на Џафери за член на Антиkopyциска

БАЏАНАК НЕ БИЛ РОДНИНА: Дескоска го оправдува непотизмот при селекцијата на баџанок на Џафери за член на Антиkopyциска

Министерката за правда Рената Дескоска смета дека нема ништо спорно што баџанакот на претседателот на Собранието Талат Џафери е избран за член на Антикopyпциската комисија. Тоа не се ограничувања, тоа е како се мери родбинство а тука не се опфаќа овој степен ако се гледа правно.Нема формално прекршување на законот, постапката беше законита-објаснува

Дескоска: Не гледам никакво прекршување на законот во изборот на новите антикорупционери

Дескоска: Не гледам никакво прекршување на законот во изборот на новите антикорупционери

Јас не гледам никакво прекршување на законот во постапката за избор новите членови на Антикорупциската комисија, изјави денеска министерката за правда Рената Дескоска во врска со реакциите во јавноста за изборот на Нури Бајрами за член на ДКСК, кој е баџанак на претседателот на Собранието, Талат Џафери. Според неа, ако се гледа правнo, роднинските