притисни ентер »

Се продава гасната централа Логоварди Битола
Се продава гасната централа Логоварди Битола

Се продава гасната централа Логоварди Битола

Во јавниот повик за понуди, сопственикот „ЗК Пелагонија“ го продава 100% удел. Компанијата „ЗК ПЕЛАГОНИЈА АД БИТОЛА“ соопшти дека е објавен ЈАВЕН ПОВИК за доставување на понуди за интерес за купување на уделот кој ЗК Пелагонија АД Битола го поседува во Трговското друштво за производство на електрична енергија ПЕЛАГОНИЈА ЕНЕРЏИ ДООЕЛ Логоварди Битола

По која почетна цена ЗК „Пелагонија“ си ја продава златната кокошка?

По која почетна цена ЗК „Пелагонија“ си ја продава златната кокошка?

6,7 милиони евра е сумата по која битолската агрокомпанија ЗК „Пелагонија“ ја продава златната кокошка. Имено се работи за гасната централа во Логоварди која што има инсталиран капацитет за производство на 3 мегавати електрична енергија. Дека оваа „златна кокошка“ е ставена на продажба станува јасно од понудата објавена на Македонската берза. Таа централа

Се продава гасната централа Логоварди Битола

Се продава гасната централа Логоварди Битола

Во јавниот повик за понуди, сопственикот „ЗК Пелагонија“ го продава 100% удел. Компанијата „ЗК ПЕЛАГОНИЈА АД БИТОЛА“ соопшти дека е објавен ЈАВЕН ПОВИК за доставување на понуди за интерес за купување на уделот кој ЗК Пелагонија АД Битола го поседува во Трговското друштво за производство на електрична енергија ПЕЛАГОНИЈА ЕНЕРЏИ ДООЕЛ Логоварди Битола

Зошто ЗК „Пелагонија“ ја продава централата која е златна кокошка?

Зошто ЗК „Пелагонија“ ја продава централата која е златна кокошка?

По почетна цена од 6,7 милиони евра , Битолската агрокомпанија ЗК „Пелагонија“ ја нуди на продажба својата компанија за производство на електрична енергија со седиште во Логоварди. Ова станува јасно од понудата која е ставена на веб страницата на Македонската берза за хартии од вредност. Таа централа има  капацитет за производство на 3 мегавати струја

ЗК „Пелагонија“ ја продава гасната централа во Логоварди

ЗК „Пелагонија“ ја продава гасната централа во Логоварди

Компанијата ги продава сите удели во оваа централа за производство на електрична енергија која има инсталиран капацитет за производство на 3 мегавати електрична енергија. ЗК „Пелагонија“ ја продава централа на биогас во Логоварди која има инсталиран капацитет за производство на 3 мегавати струја од биогас, објави компанијата на сајтот на Македонска

ЗЛАТНА КОКОШКА: Што продава ЗК „Пелагонија“ ?

ЗЛАТНА КОКОШКА: Што продава ЗК „Пелагонија“ ?

Битолската агрокомпанија ЗК „Пелагонија“ ја нуди на продажба својата компанија за производство на електрична енергија со седиште во Логоварди, објави компанијата на веб страницата на Македонската берза за хартии од вредност. Централата до 2030 година има загарантирана цена од 180 евра за секој продаден мегаватчас струја, а нејзината почетна цена за

ЗК Пелагонија ја продава електраната на биогас во Логоварди

ЗК Пелагонија ја продава електраната на биогас во Логоварди

Земјоделскиот комбинат „Пелагонија“ ја продава централа на биогас во Логоварди со почетна цена од 6,7 милиони евра, објавено е на сајтот на македонската берза. На продажба се сите удели во оваа централа за производство на електрична енергија, која има инсталиран капацитет за производство на три мегавати струја од биогас. Гасната централа има лиценца

Која златна кокошка е на продажба?

Која златна кокошка е на продажба?

ЗК „Пелагонија“ ја понуди на продажба гасната централа во Логоварди која има инсталиран капацитет за производство на 3 мегавати струја од биогас. Централа до 2030 година има загарантирана цена од 180 евра за секој продаден мегаватчас струја, а нејзината почетна цена за продажба е 6,7 милиони евра Битолската агрокомпанија ЗК „Пелагонија“ ја нуди на

ЗК Пелагонија ја продава „Пелагонија енерџи“

ЗК Пелагонија ја продава „Пелагонија енерџи“

ЗК Пелагонија АД Битола преку Македонската берза информира дека објавен јавен повик за доставување на понуди за интерес за купување на удел кој компанијата го поседува во трговското друштво за производство на електрична енергија „Пелагонија енерџи“ ДООЕЛ Логоварди Битола, што претставува 100% од основната главнина на друштвото и е со номинална вредност