притисни ентер »

Апликациите на мобилен може да помогнат и во чување на здравјето
Апликациите на мобилен може да помогнат и во чување на здравјето

Апликациите на мобилен може да помогнат и во чување на здравјето

За истражувачки цели, корисниците на апликацијата MyHeart Counts беа опфатени со четири програми и секој помогна да се зголеми бројот на чекори за неколку стотици дневно, тврдат научниците во трудот објавен во списанието  Lancet Digital Health. „Физичката активност е едно од најмоќните средства во медицината - помоќна од кој било лек“, вели раководителот