притисни ентер »

Tesla ќе отповика 15.000 примероци на Model X
Tesla ќе отповика 15.000 примероци на Model X

Tesla ќе отповика 15.000 примероци на Model X

Во Tesla се соочуваат со нови проблеми, поточно со 15.000 проблеми, а најновото отповикување се однесува на Tesla Model X… На вонреден сервис Tesla Motors ќе повика околу  15.000 сопственици на електричниот SUV – Model X . Попрецизно со ова ново отповикување се опфатени 14.194 примероци на Tesla Model X пласирани на територијата на САД и уште 843 продадени

Тесла повлекува 15 илјади автомобили поради проблем со управувањето...

Тесла повлекува 15 илјади автомобили поради проблем со управувањето...

Тесла на вондреден сервис ќе повика сопственици на околу 15 илјади електрични возила "Model X" поради можни проблеми со серво управувачот кој може да откаже и да го отежне управувањето на возилото при завртување, зголемувајќи го ризикот од судири. Како што пренесува американски "NHTSA", проблемот се однесува на алуминиумските завртки кои го прицврстуваат

Tesla ќе отповика 15.000 примероци на Model X

Tesla ќе отповика 15.000 примероци на Model X

Tesla се соочува со нови проблеми, поточно со 15.000 проблеми, а најновото отповикување се однесува на Tesla Model X Tesla на вонреден сервис ќе повика сопственици на околу 15.000 електрични SUV возила Model X, поради можни проблеми со серво управувачот кој може да откаже и да го отежне управувањето на возилото при влегувањето во кривини, со што се

Вонреден сервис за 15.000 Тесла автомобили заради можен проблем со управувањето

Вонреден сервис за 15.000 Тесла автомобили заради можен проблем со управувањето

Тесла на вонреден сервис ќе ги повика сопствениците на околу 15.000 електрични „SUV“ возила Модел „X“, заради можен проблем со серво управувањето кое може да откаже и да го отежни управувањето на возилото при вртење, зголемувајќи го ризикот од несреќа. Како што наведуваат од американски „NHTSA“, проблемот се однесува на алуминиумските завртки кои го