притисни ентер »

Граѓанска иницијатива за укинување на покачувањето на струјата и намалување на ДДВ на 5%
Граѓанска иницијатива за укинување на покачувањето на струјата и намалување на ДДВ на 5%

Граѓанска иницијатива за укинување на покачувањето на струјата и намалување на ДДВ на 5%

Движењето Млади за Македонија на платформата change.org стартуваше петиција за укинување на покачувањето на струјата и намалување на ДДВ на 5%. Меѓу другите барања се и укинување на високата тарифа на цената на електричната енергија, формирање на засебен фонд за покривање на сметките на лицата со финансиски потешкотии, кој фонд ќе биде финнасиран од

Граѓанска иницијатива за укинување на покачувањето на струјата и намалување на ДДВ на 5%

Граѓанска иницијатива за укинување на покачувањето на струјата и намалување на ДДВ на 5%

Движењето Млади за Македонија на платформата change.org стартуваше петиција за укинување на покачувањето на струјата и намалување на ДДВ на 5%. Меѓу другите барања се и укинување на високата тарифа на цената на електричната енергија, формирање на засебен фонд за покривање на сметките на лицата со финансиски потешкотии, кој фонд ќе биде финнасиран од

„Млади за Македонија“ започна онлајн петиција за укинување на покачувањето на струјата и намалување на ДДВ на 5%

„Млади за Македонија“ започна онлајн петиција за укинување на покачувањето на струјата и намалување на ДДВ на 5%

Иницијативата „Млади за Македонија“ започна онлајн петиција со име „Граѓанска иницијатива за укинување на покачувањето на струјата и намалување на ДДВ на 5%“. Во петицијата стои дека граѓаните се револтирани на покачувањето од 7,4% за електричната енергија и вознемирени од последиците врз цените на производите и услугите во Македонија. Бесни поради

„Млади за Македонија“ започна онлајн петиција за укинување на покачувањето на струјата и намалување на ДДВ на 5%

„Млади за Македонија“ започна онлајн петиција за укинување на покачувањето на струјата и намалување на ДДВ на 5%

Иницијативата „Млади за Македонија“ започна онлајн петиција со име „Граѓанска иницијатива за укинување на покачувањето на струјата и намалување на ДДВ на 5%“. Во петицијата стои дека граѓаните се револтирани на покачувањето од 7,4% за електричната енергија и вознемирени од последиците врз цените на производите и услугите во Македонија. Бесни поради

Онлајн петиција за укинување на покачувањето на струјата и намалување на ДДВ на 5%

Онлајн петиција за укинување на покачувањето на струјата и намалување на ДДВ на 5%

Иницијативата „Млади за Македонија“ започна онлајн петиција со име „Граѓанска иницијатива за укинување на покачувањето на струјата и намалување на ДДВ на 5%“. Во петицијата стои дека граѓаните се револтирани на покачувањето од 7,4% за електричната енергија и вознемирени од последиците врз цените на производите и услугите во Македонија. „Бесни поради

Струјата поскапува, РКЕ со предлог до новата Влада да го намали ДДВ за електрична енергија од 18 на 5%

Струјата поскапува, РКЕ со предлог до новата Влада да го намали ДДВ за електрична енергија од 18 на 5%

Цената на Електричната енергија за сите потрошувачи од први август се зголемува за 7.4 проценти, а евтината тарифа нема да се укине ќе може да се користи во истите термини како до сега. Но од Регулаторна побараа од идната Влада да размислат за намалување на ДДВ за елетрична енергија од 18 на 5 проценти и зголемување на субвенциите за ранливите категории