притисни ентер »

БЕЛИ ИЛИ КАФЕАВИ ЈАЈЦА? Кои се поздрави и од што зависи нивната боја?
БЕЛИ ИЛИ КАФЕАВИ ЈАЈЦА? Кои се поздрави и од што зависи нивната боја?

БЕЛИ ИЛИ КАФЕАВИ ЈАЈЦА? Кои се поздрави и од што зависи нивната боја?

Кога станува збор за храна, важи правилотo дека се што е кафеаво е поздраво од белото. И шеќерот и тестенините и лебот…Некои сметаат дека е таков случајот и со јајцата. Некои тврдат дека кафеавите јајца се подобри затоа што содржат повеќе нутриенти, некои пак мислат дека имаат подобар вкус од белите, додека пак трети сметаат дека за приготвување на