притисни ентер »

Седми април, Светскиот ден на здравјето: Заедно за пофер, поздрав свет
Седми април, Светскиот ден на здравјето: Заедно за пофер, поздрав свет

Седми април, Светскиот ден на здравјето: Заедно за пофер, поздрав свет

Денес е Светски ден на здравјето. Се одбележува секоја година на 7 април и секоја година скренува внимание на специфична здравствена тема која ги загрижува луѓето ширум светот. Темата за 2021 година е „Заедно за пофер, поздрав свет“. Датумот, 7 април е годишнина од основањето на Светската здравствена организација (СЗО) во 1948 година, и се одбележува

Седми април, Светскиот ден на здравјето: Заедно за пофер, поздрав свет

Седми април, Светскиот ден на здравјето: Заедно за пофер, поздрав свет

Денес е Светски ден на здравјето. Се одбележува секоја година на 7 април и секоја година скренува внимание на специфична здравствена тема која ги загрижува луѓето ширум светот. Темата за 2021 година е „Заедно за пофер, поздрав свет“. Датумот, 7 април е годишнина од основањето на Светската здравствена организација (СЗО) во 1948 година, и се одбележува

Светски ден на здравјето: Поддршката на здравствените работници им е потребна повеќе од било кога

Светски ден на здравјето: Поддршката на здравствените работници им е потребна повеќе од било кога

Денот на основање на Светската здравствена организација (СЗО), 7 април, од 1950 година се одбележува како Светски ден на здравјето. Овој ден е посветен на подигање на свеста за здравјето на луѓето ширум светот, со цел да се привлече меѓународното внимание на здравствените проблеми со кои се соочува светот. По тој повод, градоначалникот на општина Прилеп,

Светски ден на здравјето: Изградба на поправеден, поздрав свет

Светски ден на здравјето: Изградба на поправеден, поздрав свет

Светскиот ден на здравјето се одбележува секоја година на 7 април и секоја година посочува внимание на специфична здравствена тема која ги загрижува луѓето ширум светот. Темата за 2021 година е „Изградба на поправеден, поздрав свет“. Датумот, 7 април е годишнина од основањето на Светската здравствена организација (СЗО) во 1948 година. За оваа 2021

Да изградиме пофер и поздрав систем за секого, а можеме ли со овој министер?

Да изградиме пофер и поздрав систем за секого, а можеме ли со овој министер?

Кирил Лазов „Здравјето е најголемо богатство.” – Вергилиј Во 1948 година СЗО го одржала своето Здравствено собрание, на кое е решено 7 април секоја година да се одбележува како ден на здравјето, почнувајќи од 1950 г. Овој ден е датумот кога е основана СЗО и таа пригода се смета за прилика да се привлече меѓународно внимание на здравствените проблеми

Кој ќе преживее, ќе раскажува

Кој ќе преживее, ќе раскажува

Фото: Игор Бансколиев Дали годинешниот Светски ден на здравјето ја губи смислата и паѓа во сенка на последиците од пандемијата на ковид-19 или, обратно, токму на овој ден станува појасно колкава е, всушност, вредноста на здравјето над сѐ друго, но и на солидарноста, подадената рака, хуманоста, како општествени вредности. Како да се зачува здравјето

Светски ден на здравјето

Светски ден на здравјето

Скопје/Охрид, 7. април 2021 (ОХРИДПРЕС) – Република Македонија денеска го одбележува Светскиот ден на здравјето – 7 април. – Грижете се за себе, бидете здрави и секогаш верувајте дека може да бидете успешни во она што навистина го посакувате, бидејќи здравите граѓани се најголемото богатство што секоја Земја може да го има, потенцираат од ЈЗУ Општа