притисни ентер »

На Британец му е вградено првото 3Д-печатено протетско око
На Британец му е вградено првото 3Д-печатено протетско око

На Британец му е вградено првото 3Д-печатено протетско око

Целосно дигиталната скенирана и потоа испечатена очна протеза има потенцијал да ги скрати листите на чекање, но и на пациентите да им понуди пореалистична замена за нивното биолошко око. Во очната болница „Мурфилдс“ во Велика Британија неделава на еден пациент му беше вградено првото 3Д-протетско око во светот. 40-годишниот Стив Верзе е првиот пациент

На Британец му е вградено првото 3Д-печатено протетско око

На Британец му е вградено првото 3Д-печатено протетско око

Целосно дигиталната скенирана и потоа испечатена очна протеза има потенцијал да ги скрати листите на чекање, но и на пациентите да им понуди пореалистична замена за нивното биолошко око. Во… Текстот На Британец му е вградено првото 3Д-печатено протетско око (ВИДЕО) е превземен од USB.mk . The post На Британец му е вградено првото 3Д-печатено протетско

На Британец му е вградено првото 3Д-печатено протетско око

На Британец му е вградено првото 3Д-печатено протетско око

Целосно дигиталната скенирана и потоа испечатена очна протеза има потенцијал да ги скрати листите на чекање, но и на пациентите да им понуди пореалистична замена за нивното биолошко око. Во очната болница „Мурфилдс“ во Велика Британија неделава на еден пациент му беше вградено првото 3Д-протетско око во светот. 40-годишниот Стив Верзе е првиот пациент

Британец го доби првото 3Д-печатено око

Британец го доби првото 3Д-печатено око

Во очната болница „Мурфилдс“ во Велика Британија неделава на еден пациент му беше вградено првото 3Д-протетско око во светот. 40-годишниот Стив Верзе е првиот пациент во светот на кој му е вграден ваков имплант. Тој, се разбира, нема да може повторно да гледа од тоа око, но ќе изгледа слично на вистинското око. Верзе прво помина низ процес на дигитално

Ова е првиот човек во светот кој добил вештачко око со помош на 3Д принтер

Ова е првиот човек во светот кој добил вештачко око со помош на 3Д принтер

Стив Верзе, 47-годишен инженер од Хакни во источен Лондон, е првиот пациент во светот на кој му е вградено вештачко око добиено со 3Д печатач, се вели во соопштението за печатот од очната болница Мурфилдс во Лондон, пренесува Си-Ен-Ен. Окото е пореално од алтернативата и е дизајнирано да има „појасна дефиниција и вистинска длабочина на зеницата“, велат