притисни ентер »

Пастата за заби на база на јаглен е штетна за оралното здравје
Пастата за заби на база на јаглен е штетна за оралното здравје

Пастата за заби на база на јаглен е штетна за оралното здравје

Пастите за заби на база на јаглен, за кои во минатиот период се тврдеше дека ги избелува забите, претставува само маркетиншки трик што всушност може да го зголеми ризикот од кариес и расипување на забите, се вели во прегледот во весникот British Dental Journal. Производите со јаглен, кои стануваат се повеќе популарни, често не содржат флуорид за да

Пастата за заби на база на јаглен е штетна за оралното здравје

Пастата за заби на база на јаглен е штетна за оралното здравје

Пастите за заби на база на јаглен, за кои во минатиот период се тврдеше дека ги избелува забите, претставува само маркетиншки трик што всушност може да го зголеми ризикот од кариес и расипување на забите, се вели во прегледот во весникот British Dental Journal. Производите со јаглен, кои стануваат се повеќе популарни, често не содржат флуорид за да