притисни ентер »

МОН: Од септември нови испечатени учебници ќе ги пречекаат учениците на нивните клупи
МОН: Од септември нови испечатени учебници ќе ги пречекаат учениците на нивните клупи

МОН: Од септември нови испечатени учебници ќе ги пречекаат учениците на нивните клупи

„Најдоцна до почетокот на јуни ќе биде извршена испораката до сите основни училишта во државата, согласно побараниот тираж на учебници од секое училиште“, велат од ресорното министерство Се печатат сите учебници од прво до седмо одделение за основното образование кои досега се одобрени од националната комисија и ќе се применуваат во учебната 2014 и

МОН: Почна печатењето на одобрените учебници од прво до седмо одделение

МОН: Почна печатењето на одобрените учебници од прво до седмо одделение

Фото: МОН / Архива Започна печатењето на сите учебници од прво до седмо одделение во основно образование кои досега се одобрени од Националната комисија за учебници и ќе се применуваат во учебната 2024-2025 година, соопштуваат од Министерството за образование и наука. Како што стои во соопштението, процесот е отпочнат како и во изминатите години, во

МОН: Започна печатењето на одобрените учебници од прво до седмо одделение

МОН: Започна печатењето на одобрените учебници од прво до седмо одделение

Започна печатењето на сите учебници од прво до седмо одделение во основно образование кои досега се одобрени од Националната комисија за учебници и ќе се применуваат во учебната 2024-2025 година, соопштуваат од Министерството за образование и наука. Како што стои во соопштението, процесот е отпочнат како и во изминатите години, во вообичаениот период

Започна печатењето на учебниците, од МОН велат дека системски и долгорочно го решиле прашањето

Започна печатењето на учебниците, од МОН велат дека системски и долгорочно го решиле прашањето

Започна печатењето на сите учебници од прво до седмо одделение во основното образование кои досега се одобрени од Националната комисија за учебници и ќе се применуваат во учебната 2024-2025 година. Процесот е отпочнат навремено, во вообичаениот период на печатење како и во изминатите години и наскоро целосно ќе се заокружи. Кон крајот на овој месец

МОН: Се печатат сите одобрени од прво до седмо одделение

МОН: Се печатат сите одобрени од прво до седмо одделение

Започна печатењето на сите учебници од прво до седмо одделение во основното образование кои досега се одобрени од Националната комисија за учебници и ќе се применуваат во учебната 2024-2025 година. Процесот е отпочнат навремено, во  вообичаениот период на печатење како и во изминатите години и наскоро целосно ќе се заокружи. Кон крајот на овој месец

МОН: Започна печатењето на одобрените учебници од прво до седмо одделение

МОН: Започна печатењето на одобрените учебници од прво до седмо одделение

Започна печатењето на сите учебници од прво до седмо одделение во основно образование кои досега се одобрени од Националната комисија за учебници и ќе се применуваат во учебната 2024-2025 година, соопштуваат од Министерството за образование и наука. Како што стои во соопштението, процесот е отпочнат како и во изминатите години, во вообичаениот период

МОН: Се печатат сите одобрени учебници од прво до седмо одделение

МОН: Се печатат сите одобрени учебници од прво до седмо одделение

Започна печатењето на сите учебници од прво до седмо одделение во основното образование кои досега се одобрени од Националната комисија за учебници и ќе се применуваат во учебната 2024-2025 година. Процесот е отпочнат навремено, во вообичаениот период на печатење како и во изминатите години и наскоро целосно ќе се заокружи. Кон крајот на овој месец

Започна печатењето на одобрените учебници од прво до седмо одделение

Започна печатењето на одобрените учебници од прво до седмо одделение

Започна печатењето на сите учебници од прво до седмо одделение во основно образование кои досега се одобрени од Националната комисија за учебници и ќе се применуваат во учебната 2024-2025 година, соопштуваат од Министерството за образование и наука. Како што стои во соопштението, процесот е отпочнат како и во изминатите години, во вообичаениот период

Започна печатењето – МОН: Системски и долгорочно го решивме прашањето за новите учебници

Започна печатењето – МОН: Системски и долгорочно го решивме прашањето за новите учебници

Започна печатењето на сите учебници од прво до седмо одделение во основното образование кои досега се одобрени од Националната комисија за учебници и ќе се применуваат во учебната 2024-2025 година. Процесот е отпочнат навремено, во  вообичаениот период на печатење како и во изминатите години и наскоро целосно ќе се заокружи. Кон крајот на овој месец

МОН: Започна печатењето на одобрените учебници од прво до седмо одделение

МОН: Започна печатењето на одобрените учебници од прво до седмо одделение

Започна печатењето на сите учебници од прво до седмо одделение во основно образование кои досега се одобрени од Националната комисија за учебници и ќе се применуваат во учебната 2024-2025 година, соопштуваат од Министерството за образование и наука. Како што стои во соопштението, процесот е отпочнат како и во изминатите години, во вообичаениот период