притисни ентер »

Гугл го слави 25. роденден, бил лансиран од гаража, а денес има центри во над 200 градови
Гугл го слави 25. роденден, бил лансиран од гаража, а денес има центри во над 200 градови

Гугл го слави 25. роденден, бил лансиран од гаража, а денес има центри во над 200 градови

Гугл, најпопуларниот интернет пребарувач на светот, овој месец одбележува 25 години постоење. Тој беше креиран од докторандите Сергеј Брин и Лери Пејџ, кои се запознале на програмата за компјутерска наука на Универзитетот во Стенфорд. Двајцата ја делеле визијата интернетот да се направи подостапно место и работеле заедно во нивните студентски соби

Гугл го прославува 25-тиот роденден

Гугл го прославува 25-тиот роденден

Гугл го прославува 25-тиот роденден Денеска е роденден на Google, а по тој повод светскиот интернет пребарувач им се заблагодари на своите корисници за 25-годишната љубопитност. На пристапната страница на пребарувачот има лого за „роденденот“, а компанијата предвидела изненадувања за корисниците при пребарувањето. „Додека денес го славиме нашиот 25-ти

Google го прославува 25-тиот роденден

Google го прославува 25-тиот роденден

Денеска е роденден на Google, а по тој повод светскиот интернет пребарувач им се заблагодари на своите корисници за 25-годишната љубопитност. На пристапната страница на пребарувачот има лого за „роденденот“, а компанијата предвидела изненадувања за корисниците при пребарувањето. „Додека денес го славиме нашиот 25-ти роденден, славиме и 25 години од

Од стартап во гаража до најпознат веб-пребарувач: 25 години Google

Од стартап во гаража до најпознат веб-пребарувач: 25 години Google

2 Пред 25 години, во 1998 година, двајца студенти од Универзитетот Стенфорд, Лери Пејџ и Сергеј Брин, дојдоа до идеја да создадат интернет пребарувач кој ќе организира и рангира веб-страници. Тие споделија слична визија во тоа време: да ја направат World Wide Web подостапно место, а кога работите станаа посериозни, тие се преселија од собите во студентските

Google денес го слави својот 25-ти роденден

Google денес го слави својот 25-ти роденден

Денеска е роденден на Google, а по тој повод светскиот интернет пребарувач им се заблагодари на своите корисници за 25-годишната љубопитност. На пристапната страница на прелистувачот има роденденско лого, а компанијата планирала и изненадувања за корисниците за време на пребарувањето. „Додека денес го славиме нашиот 25-ти роденден, славиме и 25 години

Google наполни 25 години

Google наполни 25 години

4NEWS 4NEWS Барај Барај Google наполни 25 години Автор: Деск 27/09/2023 09:26 Пред повеќе од 25 години, двајца студенти од Универзитетот Стенфорд во нивниот студентски дом дошле до идеја – да создадат интернет пребарувач кој ќе организира веб-страници и ќе ги рангира, потсетува Ројтерс. Првично наречен „BackRub“, стартапот прерасна во една од најскапите